Peti rođendan Fabrike Fotografa – retrospektiva

 

Oktobar je mesec kada slavimo rođendan Fabrike Fotografa, i sada već tradicionalno organizujemo izložbu radova naših polaznika, iliti Fabirkanata, kako mi volimo da ih zovemo.

Nakon prošlogodišnje proslave kada smo slavili četvrti rođendan i velike izložbe u Ciglani, postavili smo cilj da za proslavu petog rođendana nadmašimo sebe, pa smo ovog oktobra organizovali 11 izložbi gde će Fabrikanti izložiti sve projekte.

Iako su za savršene kadrove u kojima će posetioci izložbi uživati najviše zaslužni sami Fabrikanti koji su vredno radili, vežbali, prihvatali kritiku, koristili svaku priliku da uhvate dobar kadar i nadasve uložili jako puno ljubavi u te fotografije, moramo da budemo sebični i pokupimo mali deo zasluga za ovaj ogroman uspeh. Jer, ipak smo mi Fabrika Fotografa, i ovakvi uspesi nam samo potvrđuju da „proizvodimo“ dobre fotografe i da opravdavamo naš slogan – Mi pravimo dobre kadrove!

 

Šta smo uradili u prethodnoj godini?

  • Preko 400 ljudi je dobilo status „Fabrikanta“, time što su prošli neki od naših kurseva (vikend, osnovni, individualni, napredni, online…) tako da smo premašili cifru od 1500 polaznika od osnivanja Fabrike;
  • Održali smo 300 kritičkih radionica na kojima smo pogledali preko 200.000 fotografija:
  • Uspešno smo organizovali prvi grupni kurs van granica Srbije (vikend kurs u Banja Luci);

Šta planiramo da uradimo u narednoj godini?

Želimo da dodatno unapredimo naše kurseve koje održavamo u Beogradu i polaznicima pružimo još bolje iskustvo i znanje. Pored toga imamo u planu da omogućimo i ljudima van Beograda da završe naše kurseve i zaljube se u fotografiju – što kroz kurseve u gradovima u Srbiji i okruženju (Novi Sad, Subotica, Banja Luka, Podgorica, Pula, Zagreb…), što kroz online kurseve. Planiramo i da se posvetimo i ljudima koji vole da fotografišu mobilnim telefonom, jer smatramo da „U rukama fotografa Fabrikanta svaka je kamera ubojita“ i da se dobra fotografija može napraviti bilo kojom kamerom ili foto-aparatom.

Kako slavimo peti rođendan?

 Organizovali smo 11 izložbi na kojima će naši Fabrikanti izložiti svoje fotografije. Deset izložbi su u Beogradu, među kojima i izložba-žurka u Ciglani na sam rođendan Fabrike (16.oktobar), a ovaj niz završavamo retrospektivnom izložbom u Puli.

Objavljeno: 14/10/2018

Ključne reči: , , ,