Šta je Klub ljubitelja fotografije?

Klub ljubitelja fotografije predstavlja udruženje koje okuplja zaljubljenike u fotografiju, bez obzira na to da li se njom bave profesionalno ili iz hobija. Zajedničko nam je svima to što svet posmatramo u kadrovima.

Kako i zašto da postanem član kluba?

Član Kluba, ukoliko želite, postajete završetkom Naprednog kursa fotografije. Potom plaćate članarinu, koja na godišnjem nivou iznosi 2.500 dinara i dobijate člansku kartu koja ujedno služi i kao press kartica. Ona vam može obezbediti besplatan ili povlašćen pristup velikom broju galerija, muzeja i kulturnih institucija u inostranstvu.

Članstvo u Klubu ljubitelja fotografije donosi vam i mogućnost da upoznate istaknute pojedince iz sveta fotografije: iskusne predavače i poznate fotografe, koji sa nama dele svoja mišljenja, daju savete i sugestije u vezi sa fotografijama koje su doneli članovi, priče, anegdote i iskustva.

U Klubu se često bavimo idejama za projekte naših polaznika/članova kluba, u čemu im pomažemo – kroz sugestije i oblikovanje inicijalne ideje u projekat. Potom članovima Kluba pomažemo u realizaciji tih projekata, a najbolje priče predstavljamo na našem sajtu.

Osnovne vrednosti Kluba ljubitelja fotografije su otvorenost ka novim idejama, druženje i razmena među članovima, kao i korišćenje fotografije kao medija kojim prenosimo važne poruke, a neretko se potraga za dobrim kadrom pretvori u pravu avanturu, odnosno izlet, planinarenje, grudvanje ili plivanje… što je samo još jedan razlog više da nam se pridružite!