Ovogodišnju manifestaciju „Dani Fabrike Fotografa“, koja se održava povodom šestog rođendana Fabrike Fotografa, otvorićemo izložbom fotografija naših najmlađih polaznika koji su u prethodnom periodu završili neki od kurseva u našoj školi fotografije (škola fotografije za decu, vikend kurs fotografije za decu ili neki od kurseva za osnovce koje smo organizovali tokom prethodnih raspusta).

Otvaranje izložbe je zakazano za 27. septembar 2019. godine u galeriji N.EON, Ul. Crnogorska 10 u Beogradu (ispod Brankovog Mosta).

Tema izložbe je slobodna, i svaki polaznik može da pošalje do 50 svojih fotografija. Pažljivo ćemo uraditi selekciju svih pristiglih fotografija i odabraćemo najbolje koje ćemo opremiti za izložbu, nakon čega ćemo autore obavestiti koje su fotografije odabrane.

Rok do kog je potrebno poslati fotografije je 17. septembar do kraja dana.

Pokrovitelj izložbe je Ambasada Švajcarske, koja je donirala sredstva za izradu i opremanje fotografija koje će biti izložene.

 

Fotografije je potrebno poslati preko WeTransfer. Slanje adresirati na e-mail konkurs.deca@fabrikafotografa.com, uneti e-mail pošiljioca, i upisati ime polaznika, tj. autora fotografija. Kratko uputstvo možete naći u nastavku teksta.

Jako je bitno da se fotografije šalju u punoj rezoluciji i veličini, u izvornom formatu u kome su napravljene, bez filtera i obrade, kako bi mogle proći pripremu za štampu i budu izrađene za izložbu.

 

Uputstvo za prijavu na konkurs i slanje fotografija

 

Nakon što odaberete fotografije prekopirajte ih u jedan folder. Zatim otvorite sajt wetransfer.com, izaberite besplatnu opciju „Take me to Free“ (prva slika).

Otvoriće vam se stranica sa koje šaljete fotografije (druga slika), i unosite sledeće podatke:

  1. U polje „Email to“ upišite konkurs.deca@fabrikafotografa.com
  2. U polje „Your email“ upišite vašu e-mail adresu;
  3. U polje „Message“ upišite ime polaznika/autora fotografija
  4. Kliknite na „select a folder“, pronađite folder u koji ste iskopirali fotografije za konkurs i označite ih
  5. Proverite još jednom da li ste ispravno uneli sve podatke i kliknite na „Transfer

U zavisnosti od broja fotografija koje šaljete i brzine vaše internet konekcije slanje može potrajati par minuta. Nakon što se fotografije pošalju stići će vam automatski mejl koji potvrđuje uspešno slanje, a dobićete i automatski mejl koji će potvrditi da smo preuzeli fotografije.