Q: Da li je potrebno posedovati DSLR fotoaparat za pohađanje osnovnog ili vikend kursa fotografije?

A: Na osnovnom i vikend kursu učimo kako da fotografišemo u manuelnom modu, pa učimo na aparatima koji imaju ovu mougćnost (DSLR, mirrorles i li sličan). Obezbedili smo dodatne aparate pa će polaznici majske grupe imati mogućnost korišćenja našeg aparata uz doplatu od 1.500 dinara.

Q: Kako da odaberem fotografije za kritičku radionicu/kurs mobilne fotografije?

A: Odaberite fotografije gde ste nešto pokušali da postignete, a niste uspeli i ne znate zašto. Takođe, možete da donesete fotografije za koje mislite da su odlične, da i njih izanaliziramo.

Q: Koliko fotografija mogu da donesem na kritičku radionicu / kurs mobilne fotografije?

A: Možete dadonesete do 30 fotografija. Potrudite se da budu različite i da se neponavljaju, kako bismo pokrili što više elemenata i da čujete što više korisnih saveta. Uostalom, bićete u mogućnosti da vidite i fotografije drugih polaznika i naučite iz njihovih grešaka.

Q: Mogu li da na kurs mobilne fotografije donesem fotografije koje sam napravio DSLR aparatom?

A: Da. Svaka fotografija koju ste napravili a želeli biste da je prokomentarišemo i izanaliziramo će nam biti korisna za kritičku radionicu.

Q: Mogu li da dođem na kurs mobilne fotografije bez fotografija?

A: Možete, mada ističemo da je prednost naših kurseva upravo to što polaznici uče na svojim greškama, pa bi bilo dobro da donesete makar par vaših fotografija.

Q: Da li fotografije koje donosim na kurs mobilne fotografije/kritičku radionicu treba da budu obrađene?

A: Ne, potrebnoje doneti fotografije u izvornom stanju, bez ikakve obrade ili filtera jer će nam to predstavljati prepreku u analizi i nećemo uspeti da u potpunosti sagledamo sve elemente fotografije i damo sugestiju šta bi trebalo poboljšati. Svaku fotografiju možete da obradite po želji, a cilj naših kurseva je da vas naučimo da pravite što bolje fotografije bez potrebe za obradom.

Q: Da li se posle kurseva dobija sertifikat?

A: Posle osnovnog kursa se dobija sertifikat, dok se posle vikend krusa i kursa mobilne fotografije ne dobija sertifikat. Program osnovnog kursa traje dovoljno dugo i predviđa sticajne svih neophodnih znanja i veština za koje smatramo da jedan fotograf mora da poseduje da bi mi kao renomirana škola fotografije verifikovali to znanje sertifikatom.

Q: Mogu li da upišem napredni kurs bez završenog osnovnog kursa?

A: Praksa je pokazala da je na napredni kurs najbolje ići nakon završenog osnovnog kursa u Fabrici Fotografa. Ovaj korak je moguće preskočiti, ali samo ako naši predavači, nakon neformalnog testa, utvrde da dobro vladate svim elementima koje stiču polaznici našeg osnovnog kursa

Q: Mogu li kurs da poklonim nekome?

A: Naravno, možemo vam poslati vaučer koji ćete pokloniti dragoj osobi. Samo prilikom prijave u napomeni napišite da želite da poklonite kurs i kontaktiraćemo vas da se dogovorimo oko detalja.

Q: Kako se vrši rezervacija i plaćanje?

A: Prvi korak je popunjavanje forme za prijavu na osnovni kursili kurs mobilne fotografije. Plaćanje se vrši pre početka kursa, a nakon što dobijemo vašu prijavu, prosledićemo vam instrukcije za plaćanje na mejl, pa ćete moći da izvršite uplatu na naš račun. Nakon evidentiranja uplate potvrdićemo rezervaciju i dostaviti vaučer mejlom. Ukoliko preferirate da komuniciramo telefonom – samo navedite to u napomeni i pozvaćemo vas da se dogovorimo.

Q: Da li je moguće plaćanje preko računa firme?

A: Da. Ukoliko želite da kurs platite preko računa firme samo napomenite prilikom prijave i napišite podatke firme, pa ćemo vam poslati predračun za plaćanje.

Q: Gde i kada se održavaju kursevi?

A: Kursevi će se održavati u prostoru škole stranih jezika Vintage School, na adresi Lasla Gala 28 (prvi sprat, stan 4).

Q: Šta ako se odlučim za osnovni kurs a ne mogu da prisustvujem svakom času?

A: Razumemo da je fotografija ljudima pre svega hobi, i zato se trudimo da budemo fleksibilni. Trudimo se da izađemo u susred svakom polazniku ako zbog drugih obaveza ne može da prisustvuje nekom času, pa uvek nađemo neko rešenje da nadoknadimo propušteno.

Q: Mogu li nakon završenih kurseva da izlažem svoje fotografije na vašim izložbama?

A: Apsolutno! Nakon završetka bilo kog kursa dobijete status „Fabrikanta“, što je dovoljno da se prijavite se na neki od naših konkursa za izložbe. Ukoliko u procesu selekcije vaš projekat zadovolji tražene kriterijume– rado ćemo vas pozvati da i vi izložite vaše fotografije.