Marija Trkulja

Aleksandru sam upoznala na jednom događaju na kom su njeni fabrikanti sevali blicevima sa svih strana sa velikim samopouzdanjem i profesionalnošću. Bila sam ubeđena da se fotografijom bave godinama, a ne tek nekolko meseci. U razgovoru sa njom objasnila sam da bi mi zbog posla značilo da naučim nešto o fotografiji, pre svega o pravilnom kadriranju. Ona je rekla samo „dođi“ i time mi odmah ulila poverenje da ću u Fabrici Fotografa dobiti baš to što mi treba, praktična znanja bez mnogo filozofije. Ono što nikako nisam očekivala jeste da ću otkriti novu strast i postati jedan od njenih „monstruma“.

Lepota bavljenja fotografijom jeste što vam otkriva jedan novi svet. Ali u Fabrici Fotografa, u radu i razgovoru sa kolegama (kojih u svakom trenutku ima mnooogo), otkrivaju vam se različiti svetovi, potpuno nove dimenzije kroz koje prolećete neverovatnom brzinom i upijate sve što možete ugraditi u sopstveni stil.

A to i jeste Aleksandrina ideja, da radom i iskustvom stičemo znanja. Svako ko je prošao kroz Fabriku zna kako se fotografišu modeli, kako događaji a kako editorijali, kako se rade umetnički projekti i šta je potrebno za dobru izložbu, bez obzira da li im je fotografija budući poziv ili tek hobi.

Za većinu nas Fabrika Fotografa je postala jedan vid terapije. Sredom uveče na kritičkim radionicama delimo utiske i lepe trenutke sa ljudima različitih godina, zanimanja, obrazovanja i interesovanja, ali sa jednom zajedničkom ljubavlju, a to je fotografija.

Marija Trkulja, dizajner odeće

Objavljeno: 16/10/2017