Politika privatnosti

Ko smo mi?

Mi smo Fabrika Fotografa i mi pravimo dobre kadrove. Naša web adresa je https://www.fabrikafotografa.com. Bavimo se edukacijom u domenu fotografije. Smatramo da ste se korišćenjem našeg sajta saglasili sa politikom privatnosti.

Koje lične podatke sakupljamo i zašto ih sakupljamo?

Komentari

Kada posetioci ostave komentare na web stranicama našeg sajta, sakupljamo podatke prikazane u obrasci za komentare, kao i IP adresu posetioca i nisku user agent njegovog internet pregledača za pomoć u otkrivanju neželjenog sadržaja.

Sadržaj

Ukoliko otpremate fotografije na web stranicu, trebalo bi da izaberete otpremanje fotografija sa ugnežđenim podacima lokacije (EXIF GIF). Posetioci web stranice mogu da preuzmu i izvuku podatke o lokaciji sa slika sa web stranice.

Obrasci za kontaktiranje

Prilikom popunjavanja obrazaca za kontaktiranje svojevoljno dostavljate vaše lične podatke (ime, prezime, broj telefona, e-mail i drugo) koje ćemo koristiti pri kontaktu radi realizacije usluga i obaveštavanju o novostima.

Kolačići

Sajt fabrikafotografa.com koristi tzv. “kolačiće”. Kolaćiči su mali tekstualni fajlovi koje vaš Internet pregledač čuva na uređaju sa koga posećujete sajt i koji imaju svrhu da se kao posetilac sajta identifikujete na web sajtovima prilikom kasnijih poseta. Kolačići su jedinstveno dodeljeni vama i može ih čitati samo web server u domenu koji je izdao taj kolaćić. Korišćenje kolačića je standardna praksa na Internetu i većina internet pretraživača je podešena tako da automatski prihvata sve kolačiće. Uprkos tome, ukoliko želite vi uvek možete prestanete da ih koristite tako što ćete ih ručno obrisati ili svoj pretraživač podesiti da ne prihvata kolačiće ili ga postaviti na način koji vama odgovara. Za podešavanje upravljanja kolačića preporučujemo da pogledate sekciju „Pomoć“ u vašem pretraživaču.

Na sajtu fabrikafotografa.com koristimo kolačiće kako bismo posetiocima omogućili bolji kvalitet interakcije sa sajtom, za potrebe statistike i analize posećenosti sajta, unapređenja sadržaja sajta i usluga, kao i optimizaciju našeg oglašavanja preko servisa Facebook, Google Ads i Google Analytics. Više detalja o načinu funkcionisanja ovih servisa, kao i načina na koji ih možete personalizovati prilikom posete sajtu fabrikafotografa.com možete pročitati na https://policies.google.com/privacy, https://www.facebook.com/policies/cookies/.

Ugnežđeni sadržaj sa drugih internet adresa i servisa

Članci na sajtu fabrikafotografa.com mogu da sadrža ugnežđeni sadržaj (npr. video snimke, fotografije, članke itd). Ugnežđeni sadržaj sa drugih web adresa se ponaša na potpuno isti način kao da je posetilac posetio tu web adresu.

Te web adrese mogu da prikupe podatke o vama, koriste kolačiće, ugnezde dodatno prađenje od strane treće strane i nadgledaju vašu interakciju sa tim ugnežđenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugnežđenim saržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na taj web servis.

Sa kim delimo vaše podatke?

Lične podatke koje prosledite kroz kontakt forme, prijave za kurseve i sl. (ime, prezime, kontakt telefon, e-mail i ostalo) ne delimo sa trećim stranama, već koristimo isključivo u svrhu kontaktiranja zbog realizacije usluga i obaveštenjima o novostima. Popunjavanjem bilo koje kontakt forme na sajtu fabrikafotografa.com dajete saglasnost da vas kontaktiramo.

Koja prava imate u odnosu na vaše podatke?

Ukoliko ste nam dostavili lične podatke kroz kontakt formu možete zahtevati da vam dostavimo datoteku sa izvezenim ličnim podacima koje posedujemo o vama i koje ste nam sami dostavili u interakcijama i zahtevati da vas više ne kontaktiramo sa obaveštenjima i ponudama. Takođe možete zahtevati da obrišemo bilo koje podatke koje držimo o vama. To ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni da držimo zbog administrativnih, pravnih ili bezbednostnih razloga.