Aleksandra Popović

Aleksandra je osnivač Fabrike Fotografa i glavni predavač na kursevima fotografije. Ima zvanje docenta fotografije, i pored Fabrike Fotografa predaje i na Novoj Akademiji Umetnosti na katedri za fotografiju.

Pre nego što je osnovala Fabriku Aleksandra je radila kao fotoreporter u Blic Puls magazinu, kao direktor fotografije u Studiju Aurora, i kao urednik modne fotografije časopisa Glorija.

Iza sebe ima značajan broj samostalnih izložbi: od prve, iz 2000. godine i hola Gimnazije u Kruševcu, pa do poslednje, u SKC-u WoMen u Kragujevcu 2017. Od 2000. godine Aleksandra neguje svoju ljubav prema fotografiji, kroz brojne samostalne i više od 50 grupnih izložbi, a od 2013. i putem prenošenja svog znanja i iskustva drugima.

Aleksandra je rođena 1981. godine u Kruševcu. Diplomirala je 2004. na Akademiji umetnosti BK u klasi profesora Milana Aleksića, a pet godina kasnije završava specijalističke studije (smer Menadžment kulture i umetnosti) na Fakultetu Organizacionih Nauka.

U Fabrici fotografa odmah ćete je prepoznati – po energiji, osmehu, znanju i istrajnosti, kao i spremnosti da sve to rado deli sa svojim polaznicima.