Aleksandra Popović

Aleksandra je rođena 1981. godine u Kruševcu. Diplomirala je 2004. na Akademiji umetnosti BK u klasi profesora Milana Aleksića, a pet godina kasnije završava specijalističke studije (smer Menadžment kulture i umetnosti) na Fakultetu organizacionih nauka.

Radila je na mestu fotoreportera u Blic Plus magazinu, kao direktor fotografije u Studiju Aurora i kao urednik modne fotografije časopisa Gloria do 2013. godine, kada osniva Fabriku fotografa.

Iza sebe ima značajan broj samostalnih izložbi: od prve, iz 2000. godine i hola Gimnazije u Kruševcu, pa do poslednje, u SKC-u WoMen u Kragujevcu 2017. Od 2000. godine Aleksandra neguje svoju ljubav prema fotografiji, kroz brojne samostalne i više od 50 grupnih izložbi, a od 2013. i putem prenošenja svog znanja i iskustva drugima.

Glavni je predavač u Fabrici Fotografa, a od 2017. godine ima zvanje docenta na NOVOJ akademiji umetnosti, gde predaje na osnovim studijama Vizuelne umetnosti.

U Fabrici fotografa odmah ćete je prepoznati – po energiji, osmehu, znanju i istrajnosti, kao i spremnosti da sve to rado deli sa svojim polaznicima!