Kurs obrade fotografije

Photoshop

Opis kursa

Kurs iz Photoshop-a je sastavljen od dva modula i za pohađanje kursa nije potrebno predznanje.

U prvom modulu se upoznajemo sa alatkama za rad, RAW procesuiranjem, osnovnim metodama retuširanja fotografije i akcijskog procesuiranja.

U drugom modulu nadograđujemo znanje, tačnije upoznajemo se sa naprednijim alatima i kompleksnijim zahvatima, učimo kako da kombinujemo naučene alate i primenimo ih u praksi.

Časovi su kombinacija predavanja, gde predavač na posebno odabranim primerima objašnjava alate i tehnike, i praktičnog rada, gde polaznici na svojim računarima odmah primenjuju objašnjene tehnike. Svi polaznici će pre početka časova dobijati radne fajlove, na kojima će predavač pokazivati lekcije, i na kojima će polaznici moći da vežbaju u paraleli uz nadzor predavača, a sve nedoumice rešavamo u hodu.

Za pohađanje ovih kurseva biće vam potreban računar (laptop ili desktop) sa instaliranim Photoshopom. Požaljno je da verzija Photoshopa bude što novija (verzija 2021), a najstarija verzija sa kojom se kurs može pratiti je CS5.

Kome je namenjen ovaj kurs?

Ovaj kurs biće koristan svima koji imaju potrebu da retuširaju fotografije u Photoshop-u, odnosno žele da savladaju korišćenje ovog popularnog programa za obradu fotografija.

Za pohađanje kursa nije potrebno nikakvo predznanje.

Trajanje kursa

Kurs je sastavljen od 8 radionica u trajanju od po 2,5 sata.

Nakon svakog časa polaznici će dobiti zadatke koje treba da urade do sledećeg časa sa ciljem da se utvrdi gradivo koje pređemo na času. Nakon svakog časa ćemo odvojiti vreme da pregledamo zadatke koje su uradili polaznici, prokomentarišemo ih i odgovorimo na pitanja.

Kurs se održava online, uživo preko Zoom-a i sve časove snimamo. Polaznicima će snimci biti na raspolaganju 6 meseci nakon završetka kursa.

Cena kursa je 18.000 dinara, a za polaznike koji su u Fabrici Fotografa upisali ili ranije završili osvnovni kurs fotografije cena kursa je 14.500 dinara, a za polaznike naprednog kursa fotografije cena je 13.000 dinara.

Dodatno, postoji opcija da se pohađa samo osnovni modul (prve četiri radionice) i u tom slučaju važi cena od 8.000 dinara.

Prethodni kurs je startovao 14. februara, a naredni planiramo za jesen 2022. Svi zainteresovani se mogu prijaviti na kurs i kontaktiraćemo ih blagovremeno oko dogovora i potvrde rezervacije.

Takođe, možete pogledati snimak demo časa, gde su pokazani delovi lekcija koje obrađujemo, i gde odgovaramo na pitanja zainteresovanih, te na taj način saznati više o kursu.

Odgovori na često postavljana pitanja:

Kada je planiran sledeći kurs?

Sledeći kurs planiramo za jesen 2022.

Šta ako propustim neki čas?

Svi časovi se snimaju i polaznici dobijaju link ka snimku posle časa koji mogu da pogledaju kada im to odgovara, ako žele i više puta. Snimci časova su polaznicima dostupni najmanje 6 meseci nakon završenog kursa.

Šta ako ne uspem da se snađem ili nešto ne uspem da uradim?

Svi časovi se dešavaju uživo, i tempo je prilagođen tako da polaznici mogu da rade paralelno sa predavačem. To nam ostavlja prostora da, ukoliko tokom rada neko pogreši ili negde zapne, pita predavača i odmah dobije rešenje kako bi mogao da nastavi dalje. Dodatno, praktikujemo da posle svake oblasti polaznici dobiju domaće zadatke kroz koje će moći da provežbaju pređeno gradivo, a na sledećem času dobiju povratne informacije od predavača.

Kako da se prijavim za kurs?

Kliknite na dugme „Prijavi me“, nakon čega će vam se prijaviti forma za prijavu. Unesite svoje podatke i kliknite na dugme „Prijavi me za kurs“, nakon čaga ćete dobiti automatski mejl koji potvrđuje da je prijava evidentirana, a ubrzo ćemo vas i kontaktirati da potvrdimo sve detalje.

Kako se vrši plaćanje?

Plaćanje se vrši uplatom na naš račun pre početka kursa (detaljne instrukcije ćemo vam dostaviti nakon prijave, kada vas budemo kontaktirali radi dogovora oko detalja). Ukoliko želite da platite preko računa firme molimo da to navedete u napomeni.

 

Predavači

  • Dejan Kostić

    Fotograf, sa završenim postidiplomskim studijama u Londonu 2004, smer Dokumentarna fotografija (London College of Communications, University of the Arts London). Radi u Londonu za NB Pictures kao fotograf i retušer, kao i u Beogradu, kao predavač kursa iz Photoshop-a u Fabrici Fotografa i na NOVOJ akademiji umetnosti.

Photoshop

Kurs obrade fotografije

RSD

18.000

prijavi me!