Kurs obrade fotografije

Photoshop

Opis kursa

Kurs iz Photoshop-a je sastavljen od dva modula i za pohađanje kursa nije potrebno predznanje.

U prvom modulu se upoznajemo sa alatkama za rad, RAW procesuiranjem, osnovnim metodama retuširanja fotografije i akcijskog procesuiranja.

U drugom modulu nadograđujemo znanje, tačnije upoznajemo se sa naprednijim alatima i kompleksnijim zahvatima, učimo kako da kombinujemo naučene alate i primenimo ih u praksi.

Časovi su kombinacija predavanja, gde predavač na posebno odabranim primerima objašnjava alate i tehnike, i praktičnog rada, gde polaznici na svojim računarima odmah primenjuju objašnjene tehnike. Svi polaznici će pre početka časova dobijati radne fajlove, na kojima će predavač pokazivati lekcije, i na kojima će polaznici moći da vežbaju u paraleli uz nadzor predavača, a sve nedoumice rešavamo u hodu.

Za pohađanje ovih kurseva biće vam potreban računar (laptop ili desktop) sa instaliranim Photoshopom. Požaljno je da verzija Photoshopa bude što novija (verzija 2021), a najstarija verzija sa kojom se kurs može pratiti je CS5.

Kome je namenjen ovaj kurs?

Ovaj kurs biće koristan svima koji imaju potrebu da retuširaju fotografije u Photoshop-u, odnosno žele da savladaju korišćenje ovog popularnog programa za obradu fotografija.

Za pohađanje kursa nije potrebno nikakvo predznanje.

Trajanje kursa

Kurs je sastavljen od 8 radionica u trajanju od po 2,5 sata.

Nakon svakog časa polaznici će dobiti zadatke koje treba da urade do sledećeg časa sa ciljem da se utvrdi gradivo koje pređemo na času. Nakon svakog časa ćemo odvojiti vreme da pregledamo zadatke koje su uradili polaznici, prokomentarišemo ih i odgovorimo na pitanja.

Kurs se održava online, uživo preko Zoom-a i sve časove snimamo. Polaznicima će snimci biti na raspolaganju 6 meseci nakon završetka kursa.

Cena kursa je 18.000 dinara, a za polaznike koji su u Fabrici Fotografa upisali ili ranije završili osvnovni kurs fotografije cena kursa je 14.500 dinara, a za polaznike naprednog kursa fotografije cena je 13.000 dinara.

Dodatno, postoji opcija da se pohađa samo osnovni modul (prve četiri radionice) i u tom slučaju važi cena od 8.000 dinara.

Jesenji kurs je počeo 10. oktobra, a sledeći planiramo za proleće 2022. Svi zainteresovani se mogu prijaviti, i blagovremeno ćemo ih kontaktirati sa detaljima i terminima sledećeg kursa, i ukoliko im bude odgovaralo potvrditi rezervaciju.

Za sve koji bi želeli da saznaju više o kursu mogu pogledati snimak demo časa koji smo održali 3. oktobra na kome smo pričali o samom kursu:

 

 

Način plaćanja: Plaćanje se vrši unapred, pre početka kursa (nakon što potvrdite da ste zainteresovani ćemo poslati potvrdu rezervacije sa instrukcijama za plaćanje na mejl sa uračunatim popustom). Ukoliko želite da platite preko računa firme molimo da to navedete u napomeni.

Predavači

  • Dejan Kostić

    Fotograf, sa završenim postidiplomskim studijama u Londonu 2004, smer Dokumentarna fotografija (London College of Communications, University of the Arts London). Radi u Londonu za NB Pictures kao fotograf i retušer, kao i u Beogradu, kao predavač kursa iz Photoshop-a u Fabrici Fotografa i na NOVOJ akademiji umetnosti.

Photoshop

Kurs obrade fotografije

RSD

18.000

prijavi me!