Online kurs fotografije

Pređi na TI sa foto-aparatom i stvaraj dobre fotografije

Osetite li uzbuđenje kada uzmete foto-aparat u ruke? Onu divnu mešavinu avanture, kreativnosti i moći da zaustavite vreme, zadržite dah, pritisnete dugmence i uhvatite taj savršeni, jedinstveni trenutak kada svetlost sklizne kroz objektiv i ostaje sačuvan u večnosti?

Da?

O, pa to znači da ste i vi, poput nas, zaljubljeni u fotografiju i magiju kojom nadilazi reči i sažima čitave priče u jednoj slici. Upravo za vas, bilo da ste početnik koji tek otkriva čari foto-aparata ili entuzijasta koji želi da unapredi svoje veštine, kreirali smo online kurs fotografije koji će osloboditi svu vašu kreativnost. Sve što vam je potrebno za ovaj kurs jesu entuzijazam i mirrorless, DSLR ili drugi foto-aprat koji ima mogućnost manuelnih podešavanja.

Kroz interaktivne sesije i praktične vežbe, uživo ćemo vam otkriti sve tajne kamere, naučiti vas kako da sagledate svet iz drugačijeg ugla i kreirate autentične fotografije koje prenose čiste i istinske emocije.

Bilo da fotografišete portret, prelepi zalazak sunca, snežnu čaroliju, neki predmet, putovanje ili veselo druženje sa prijateljima – na online kursu fotografije vaš foto-aparat će postati tajni ključ koji otvara vrata vaše kreativnosti.

Kako izgleda online kurs fotografije?

Zaboravite dosadna predavanja i skrivanje iza teorije. Online kurs Fabrike fotografa je sve samo ne običan. Cilj je da postanete verzirani sa foto-aparatom, a to nije moguće postići kroz zamorne, unapred snimljene lekcije koje ne uzimaju u obzir vaše specifične potrebe i želje.

Naprotiv. Vrhunska ekipa iskusnih fotografa sa velikim srcem (i još većim znanjem) je tu da vas putem interaktivnih predavanja, korak po korak, uživo vodi kroz magični svet fotografije.

Bez obzira da li ste apsolutni početnik ili već imate neko iskustvo, online kurs fotografije je osmišljen tako da svakom polazniku pruži individualno prilagođen pristup učenju kroz dva segmenta učenja: praktičan rad i kritičke radionice.

Pre početka online kursa fotografije, sa svakim polaznikom organizujemo jedan individualni čas. Tu se upoznajemo sa vašim foto-aparatom, prolazimo kroz njegov interfejs i podešavamo ga za kurs.

Svi naredni časovi održavaju se narednih pet nedelja, koliko traje kurs, dva puta nedeljno u grupi i na svakom obrađujemo po jedan novi segment fotografije.

Časovi praktičnog rada

Ovi časovi se uglavnom održavaju vikendom putem Zoom aplikacije. Na početku svakog časa predavač objašnjava temu, daje zadatke i odgovara na vaša pitanja.

Kada završimo predavanje i odgovorimo na pitanja polaznika svako ide da fotka po zadatom zadatku. Zadaci su osmišljeni tako da se mogu jednostavno realizovati i svaki polaznik ih može uraditi tamo gde se nalazi. I ne brinite, niste prepušteni sami sebi. 

Ukoliko se susretnete sa nekim problemom ili preprekom možete postaviti pitanje u posebnoj viber grupi koja služi za podršku polaznicima online kursa fotografije.

Sam zadatak je najbolje uraditi odmah posle predavanja jer u naredna 3 sata odgovaramo u realnom vremenu. Naravno, možete fotkati i kasnije, važno je samo da se fotografije napravite i pošaljete pre naredne kritičke radionice.

Kritičke radionice

Održavaju se obično radnim danima u večernjim terminima. Pre početka radionice, polaznici šalju fotografije koje su napravili po zadatku sa praktične radionice.

Grupa se okuplja na Zoom-u i sa predavačem komentariše fotografiju po fotografiju sagledavajući sve dobre i loše aspekte fotografija svih polaznika iz grupe.

Kritičke radionice su interaktivne. Predavač analizira sve fotografije i ukazuje na ono što je dobro, šta treba da se popravi i savetuje kako to najbolje izvesti. U najvećem broju slučajeva predavač kroz tu analizu daje odgovore na pitanja i vodi polaznike na putu učenja fotografije.

Istovremeno, tokom kritičkih radionica polaznici razmenjuju svoja mišljenja, postavljaju pitanja predavaču i dobijaju odgovore. Kroz ovaj proces veoma lako ćete razumeti šta potrebno da korigujete u svom radu i razviti moć samokritike koja će vam olakšati dalje napredovanje.

Sve praktične i kritičke radionice se snimaju i dostupne su polaznicima 3 meseca nakon završetka online kursa fotografije.

Koje teme se obrađuju na online kursu fotografije?

Kurs počinje predavanjima o osnovnim tehničkim mogućnostima foto-aparata koji ćete podesiti na manuelni mod i zatim naučiti najvažnije parametre koji utiču na kvalitet fotografije i kako ih podesiti:

Nakon toga na online kursu fotografije bavićemo se kadriranjem i kompozicijom fotke i drugim važnim detaljima. Na predavanjima tokom online kursa fotografije ćemo vas naučiti različitim pravilima i kako da ih primenite kako bi istakli objekte na fotografiji i stvorili fotke koje zaista vrede 1.000 reči.

Tokom kursa akcenat je na praktičnom radu tako da ćete, od samog početka, sva znanja koja budete sticali brusiti pravljenjem i analizom različitih tipova fotografija. Na taj način bez muke ćete razvijati i usavršavati svoj jedinstveni stil fotografisanja i naučiti kako da ga prilagodite različitim potrebama.

Postanite deo zajednice Fabrike fotografa

Ali tu nije kraj avanture!

Kada se pridružite našem kursu, ne samo da ćete naučiti tajne izrade kvalitetnih fotografija, već ćete postati deo zajednice entuzijasta sa istim ciljem – da uhvate najbolje trenutke i ponesu ih sa sobom.

Na online kursu fotografije upoznaćete ljude iz različitih gradova i država, a po završetku obuke možete se učlaniti u Klub ljubitelja fotografije Fabrika Fotografa, najveće zajednice ovog tipa u regionu.

Fabrika fotografa svojim članovima pruža i mogućnost odlaska na foto safarije tokom kojih možete zaista uživati u putovanju, druženju, provodu i fotografisanju bez požurivanja.

Uz sve to, svi naši polaznici koji se prijave na online kurs fotografije ostvaruju popust za kupovinu foto opreme u zvaničnoj Nikon prodavnici u Srbiji Yellowstore ili njihovoj ispostavi u BiH preko Yellowstore.ba sajta.

Rezervišite svoje mesto na online kursu fotografije

Broj mesta u grupi ograničen je na 15 osoba kako bi smo osigurali maksimalan kvalitet vašeg rada i sticanja znanja. Zato požurite i rezervišite svoje mesto na online kursu fotografije.

Prilikom prijave na kurs odaberite termin koji vam najviše odgovara i način plaćanja (karticom ili preko računa). Uplatom kursa potvrđujete rezervaciju svog mesta za odabranu grupu.

Upišite online kurs fotografije i postanite majstor iza foto-aparata. Pridružite nam se i krenite na putovanje koje će vas inspirisati, motivisati i ispuniti vaš život bojama, detaljima i magijom fotografije.

Cena kursa

Osnovni kurs fotografije - online

RSD14500
RSD 12300
za prijave do 17.12.2023.
  • 5 nedelja, dve live radionice nedeljno
  • Viber grupa za podršku tokom kursa
  • Svi časovi se snimaju i mogu se pogledati bezbroj puta
  • Diploma posle uspešno završenog kursa
  • Popust na nabavku foto opreme
  • Mogućnost pristupa Klubu Ljubitelja Fotografije
Early bird cena

Kada se održava kurs?

Grupa 13. januar 2024.

Početak kursa: 13. januar 2024.

Trajanje i dinamika: 5 nedelja, dve radionice nedeljno

Praktične radionice: Subotom od 12h (prva radionica 3h, nakon toga po 1h u ovom terminu)

Kritičke radionice: Četvrtkom od 21h (1h)

Raspored časova

Iskustva polaznika

Prezadovoljna sam online kursom za početnike. Nisam znala šta da radim sa fotoaparatom a sada, nakon 5 nedelja, mogu da napravim zaista pristojne fotografije. Predavači su ekstra! Istinski kreativci koji žive to što pričaju. Kurs je jednostavno postavljen, dobro koncipiran i odlično organizovan. Prosto je do čovjeka koliko će se dati i iskoristiti savjete i pomoć tima ljudi koji su stalno na raspolaganju.

Dana Koruga Milošević

Uster, Švajcarska

Bila sam na njihovom osnovnom online kursu, i od mene sve preporuke. Profesionalni, kulturni, stručni... i baš se vidi da vole to što rade! Za relativno kratko vreme vam objasne sve osnovne stvari vezano za fotografiju i način korišćenja fotoaparata, tako da upišite njihov kurs, sjajni su!

Ana Jovanović

Kruševac, Srbija

Završila sam Osnovni kurs fotografije online. Bilo je baš zanimljivo i inspirativno. Jako dobro organizovano, koncizno i dobro objašnjeno. Saznala sam puno toga za kratko vreme, uz puno praktičnog rada i učenja na istom. Predavači su sjajni, vrlo strpljivi, spremni da uvek izađu u susret i prenesu znanje. Uživala sam! ❤️

Jasminka Džuklevski

Beograd, Srbija

Fabrika fotografa, prošao sam osnovni kurs i upotpunio svoj pogled na fotografiju. Uz dobar rad predavača već na prvom času sam vidio da ne poznajem dovoljno svoj fotoaparat. Sve pohvale za Fabriku i vidimo se na višem kursu. Pozdrav za divne ljude koje sam upoznao tokom trajanja kursa.

Dino Begović

Sanski Most, Bosna i Hercegovina

Završila sam online osnovni kurs fotografije i sada ne mogu da dočekam sledeći!!! Oduševljena organizacijom, časovima, sadržajem i količinom novih informacija, uživala sam i mnogo naučila. Jedno veliko hvala Aleksandri, Mariji, Teu i Miodragu ❤️

Katarina Todorović

Niš, Srbija

Sve pohvale i svaka preporuka za one koji razmišljaju!
Komunikacija sa polaznicima izvrsna, puni razumevanja i strpljenja.
Naučila sam i više od. očekivanog

Klara Dujak

Subotica, Srbija

Kurs koji je zaista kvalitetan i prilagođen svakom polazniku. Posebne pohvale za svakog predavača za trud da izdvoje vrijeme i posvete se svakom ponaosob. Sve preporuke!

Milica Simurdić

Novi Sad, Srbija

Veoma koristan i zanimljiv kurs za sve koji žele da nauče da koriste fotoaparat na pravi način. Predavači su sjajni kao i lekcije i zadaci. Sve preporuke.

Nataša Ćosović

Ivanjica, Srbija

Iskrena preporuka svima koji žele da nauče osnove o korišćenju fotoaparata u manuelnom režimu. Odličan predavački tim koji je tu da vam pruži podršku u svakom trenutku i odgovori na sva vaša pitanja. Posebna pogodnost je izvodjenje nastave online.

Ivana Milutinov

Novi Sad, Srbija

Kvalitetni predavači, ozbiljna online škola.
Brzo napredovanje uz stalnu podršku voditelja kursa.
Zabavno, opušteno.
Moje nedoumice oko online kursa su nestale vec nakon prvog časa.
Hvala ljudi i gledamo se na višem kursu!

Tomislava Jurić

Tenerife, Španija

Sve pohvale za kurs! Nisam očekivala da ću naučiti ovoliko stvari, upoznati divne ljude ali i da ću zavoleti toliko fotografiju.😊 Sviđa mi se jako što smo imali razne zadatke (izazove) i kritičke radionice. Stvarno za svaku preporuku i družimo se i na višem kursu.

Jelena Popović

Novi Sad, Srbija

Predivno iskustvo. Želja za fotografijama sve jača posle kursa. Dobro osmišljen online metod. Svakom preporučujem ko je ljubitelj fotografije, jer će naučiti pravila i svaka slika ce imati veći smisao. Ja prelazim na viši kurs i jedva čekam nova saznanja. Divno je što postojite i samo napred!

Biljana Obradović

Zrenjanin, Srbija

Bilo je zadovoljstvo biti učenik Fabrike Fotografa i kroz zabavu naučiti osnove fotografije od troje divnih ljudi. Prijateljska atmosfera i profesionalizam, iskrena preporuka!

Dragana Radosavljević

London, UK

Fenomenalno iskustvo. Svima bih preporučila osnovni kurs fotografije i totalnim početnicima, a i onima sa iskustvom! interaktivna nastava, dosta praktičnih primera, vežbi, motivacije... Neverovatna posvećenost i energija predavača! Sve je online pa se može pratiti iz bilo kog dela sveta!

Marija Jovanović

Beograd, Srbija

Na kurs sam krenula bez ikakvih očekivanja, nisam ni mogla da pretpostavim šta se može dešavati na Online kursu fotografije. Dočekalo nas je troje pozitivnih, talentovanih i opuštenih osoba uz koje je kurs tekao lagano i bez ikakve tenzije i stresa. Bilo je zaista uživanje biti deo grupe zajedno sa ostalim polaznicima, koji su takođe pozitivni i motivišući. Svakome bih preporučila kurs ako se u bilo kom momentu dvoumi ili ne zna koji da upiše.

Ivana Vojnović

Subotica, Srbija

Poslije završenog početnog kursa mogu samo uputiti sve pohvale svim zaposlenim u Fabrici fotografa. Predavači Aleksandra, Marija i Teo su odlični i baš sa velikom pažnjom prilaze svakom kandidatu tako da se stvarno puno toga može naučiti. Cijeli projekat kursa je super tu su i dodatni bonus video zapisi koji stvarno puno pomažu. Pohvale i za Miodraga koji nas je redovno obavještavao i dostavljao video zapise sa časova. Svakako moja velika preporuka za svakoga ko želi da nauči šta je prava fotografija.

Nermin Memić

Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Sve pohvale, uz ove divne ljude naučićete puno korisnih stvari. Temeljno, detaljno sve objašnjeno. Preoruka od srca, ako volite fotografiju i želite time da se bavite na pravoj ste adresi. 🎉❤️📸📷🎥🎞️

Nevena Božić

Beč, Austrija

Za sve one koje zanima fotografija, i koji žele da se više upoznaju sa istom, preporučujem osnovni kurs fotografije u Fabrici fotografa, garantovano dobijate odličnu bazu podataka kojom ćete podići Vaše fotografije na viši nivo!

Boris Poledica

Subotica, Srbija

Najčešća pitanja

Pre svega, potreban je foto-aparat koji ima mogućnost fotografisanja u manuelnom modu (DSLR ili mirrorles). Kontaktirajte nas, kako bismo proverili da li vaš foto-aparat odgovara potrebama kursa. Potreban vam je računar sa internet konekcijom, za odabir fotografija i slanje za kritičku radionicu.
Zoom časovima možete da pristupate sa računara, ali i sa telefona (Android ili iPhone).
Za praćenje kritičkih radionica biće vam komfornije da koristite računar, zbog većeg ekrana, dok će vam tokom praktičnih radionica biti lakše da koristite telefon.

Naravno. Zoom je aplikacija za video konferencije koja je jako jednostavna za korišćenje i može se koristiti sa računara i telefona. Pripremili smo uputstvo za sve polaznike, a ako vam to ne bude dovoljno, možete računati na našu podršku da prevaziđete ovu prepreku. Uradićemo sve što treba da vam pomognemo da nam tehnikalije ne predstavljaju problem da se fokusiramo na fotografije tokom časova.

Možete da računate na našu pomoć prilikom odabira pravog foto-aparata za vaše potrebe. Uvek ćemo dati savet kakav aparat da izaberete u skladu sa onim što želite od fotografije, svojim planovima i idejama i budžetom. Kao naš polaznik, možete računati i na popust prilikom kupovine, ako se odlučite za Nikon aparat i ostalu foto opremu iz asortimana YellowStore-a, uz mogućnost isporuke na bilo koju adresu u Srbiji i BIH.

Ovaj kurs se, zapravo, održava uživo, samo što sa predavačem komunicirate online, preko video linka, umesto licem u lice. Dakle, kurs je interaktivan, komunikacija se odvija dvosmerno i možete da očekujete da vidite i čujete žive ljude sa druge strane kamere.
Mi ovo vidimo kao prednost, jer nam pruža potpunu fleksibilnost – sada kurs može da se pohađa bez obzira na lokaciju i više neće remetiti planove za vikend putovanja, jer zadaci su osmišljeni tako da mogu da se obavljaju bilo gde.

Na završnoj praktičnoj radionici polaznici dobijaju zadatak na osnovu koga ćemo proceniti da li su uspešno savladali program kursa. Polaznici koji uspešno realizuju završni zadatak i ispune očekivanja predavača dobijaju diplomu Fabrike Fotografa.

Internet je pun resursa iz kojih možeš besplatno da učiš. Neki izvori su dobri, neki manje dobri, jedni komplikovane stvari objašnjavaju na jednostavan način, drugi jednostavne stvari objašnjavaju na komplikovan način. Za učenje na ovaj način, potrebno je više vremena i često ostanu šupljine u znanju koje otežavaju cilj i rad.
U Fabrici Fotografa imaš priliku da učiš od iskusnih i stručnih predavača. Iza nas je bogato iskustvo kroz koje smo zajedno sa preko 3.000 polaznika analizirali milione fotografija i odgovorili na bezbroj pitanja.
Znanje koje prenosimo doziramo postepeno, tako da ne dođe do pretrpavanja informacijama i zbunjivanja. Kurs je interaktivan i komunikacija se odvija dvosmerno. To znači da sa druge strane možeš očekivati osobe koje će te usmeravati i sa kojima ćeš kroz praktičan rad i odgovore na pitanja brzo i bez stresa doći do cilja, a to su fotografije kakve želiš.

Kurs se plaća u celosti pre početka.

Plaćanje je moguće platnim karticama ili na naš račun (e-banking ili uplatom u pošti, banci ili menjačnici). Moguće je plaćanje i preko firme.

Ukoliko se na kurs prijavljujete van Srbije uplatu možete izvršiti platnom karticom. 

Prilikom plaćanja kartice banka obračunava cenu po srednjem kursu dinara na dan plaćanja, što je okvirno oko 125 EUR.

Na zahtev je moguće kurs uplatiti i deviznom transakcijom, ali ova opcija po pravilu sa sobom nosi i provizije banke koje bi trebalo da pokrijete.

Zadatke ne morate da realizujete odmah nakon časa praktičnog rada, već možete da napravite fotografije po zadatku u vreme koje vama odgovara. Važno je da uradite zadatak i da pošaljete fotografije za kritičku radionicu, da bismo pregledali fotografije i ukazali vam šta treba da unapredite i kako da ispravite eventualne greške.
Sve praktične i kritičke radionice snimamo i polaznici dobijaju snimke. Bez obzira na to da li su prisustvovali, čuće komentare na svoje fotografije. Sva pitanja možete postaviti u posebnoj Viber grupi za podršku i dobićeš odgovor vrlo brzo. Takođe, možete i da ih zabeležite i postavite na sledećoj kritičkoj radionici, u terminu kada su predavači dostupni za live podršku.

Na ovom kursu se nećemo baviti obradom fotografije, već se potpuno fokusiramo na fotografisanje.
Kurs Photoshop-a realizujemo kao odvojenu celinu i polaznicima savetujemo da prvo nauče da prave dobre fotografije pa da se onda upuste u učenje obrade fotografije.
Nije isto da li ćete u startu napraviti dobru fotografiju pa na obradu iste potrošiti par minuta ili napraviti lošu fotografiju i potrošiti sat vremena da sredite njene nedostatke. Posebno kada imate više desetina ili stotina fotografija.

Ovaj kurs je za sve one koji nemaju predznanje o fotografiji, a žele da nauče da prave dobre fotografije. Takođe, namenjen je i onima koji imaju predznanje, ali su svesni da mogu da poboljšaju svoju osnovu i sistematizuju svoje znanje.
Idealan je za one koji žele da razumeju fotografiju i svesni su da se do dobrih fotografija dolazi vrednim radom i vežbom.

Ovaj kurs nije za one koji misle da znaju da fotografišu i zadovoljni su svojim fotografijama. Nije ni za one koji misle da mogu da nauče tako što će samo gledati predavanja i čitati literaturu, bez fotografisanja pravljenja grešaka i spremnosti na kritiku.

Posle završenog kursa ćete imati solidnu osnovu i razumevanje fotografije. Mislimo da je za profesionalno bavljenje fotografijom potrebna dodatna vežba nakon završetka kursa.

To zavisi najviše od vas, a mi ćemo biti tu da vam damo iskren savet i podržimo vas, ili da ti pomognemo da do tog cilja dođete kroz druge naprednije kurseve i mentorske programe naše škole.

Predavači

Upoznjate predavače na online kursu fotografije

aleksandra-popovic

Aleksandra Popović Petković

Osnivač Fabrike fotografa, glavni predavač na kursevima fotografije i mentor budućim kolegama. Prepoznaćete je po energiji, osmehu, znanju, istrajnosti i spremnosti da sve to rado i sa lakoćom deli sa polaznicima.

Marija-Trkulja

Marija Trkulja

Kreativnost je Marijino drugo ime, a svoj osećaj za estetiku i lepo vešto prenosi na polaznike Fabrike fotografa. Vodi Osnovni i Viši kurs fotografije i ima poseban odnos sa polaznicima Dečije škole fotografije pa je ovde zauzela počasno mesto glavnog predavača.

Teodor-Milosevic

Teodor Milošević

Teodor je odrastao u Fabrici! Od osnovne škole pa i danas, vredno radi, usavršava svoje zananje i pomaže mlađim, ali i starijim generacijama da savladaju foto-aparat. Iako mlad po godinama, ima bogato iskustvo koje je stekao prethodnih godina u Fabrici fotografa i trenutno radi na mestu asistenta predavača.

Ivana Nikolić FF sajt

Ivana Nikolić

Ivana se timu Fabrike Fotografa priključila u februaru 2023. godine, kao asistent predavač. Osim u Fabrici Fotografa, svoje fotografske veštine je gradila i u renomiranoj madridskoj školi fotografije EFTI.

Pritisni Enter/Return da započneš pretragu

Ovaj web sajt koristi kolačiće kako bi Vam obezbedio najbolje iskustvo na našoj web stranici. Politika privatnosti