fbpx

Online kurs fotografije

Jedini online kurs fotografije koji se održava uživo

Poznata metodologija učenja Fabrike fotografa konačno je dostupna svima!

Nakon dugogodišnjeg i veoma uspešnog neposrednog rada sa polaznicima odlučili smko da kreiramo online kurs fotografije koji će se održavati uživo.

Pružamo priliku svim ljubiteljima fotografije da unaprede svoje veštine, bez obzira na to da li žive u Srbiji ili van njenih granica.

Nema više obaveze dolaska na unapred određenu lokaciju, već je ona isključivo stvar tvog izbora. Možeš da učiš, fotografišeš, istražuješ i pitaš predavača šta god želiš, gde god da si. Princip učenja zasnovan je na praktičnom radu i razmeni mišljenja sa predavačima i drugim polaznicima kroz kritičke radionice.
Korak po korak, savladaćeš osnove fotografije, naučićeš kako da koristiš foto-aparat i znaćeš da praviš dobre kadrove.

Postani deo Fabrike Fotografa. Upiši online kurs fotografije! Potrebni su ti foto-aparat i želja za učenjem. Sve ostalo se dešava tamo gde si ti!

Program i trajanje kursa

Kurs traje pet nedelja, tokom kojih se održavaju po dva časa nedeljno. Grupe se formiraju periodično i svaka ima svoju dinamiku rada i pohađanja časova.
Pre početka kusta, sa svakim polaznikom organizujemo jedan individualni čas. Upoznajemo te sa sa foto-aparatom, prolazimo kroz njegov interfejs i podešavamo ga za kurs. Svi naredni časovi održavaju se u grupi i na svakom sledećem savladavaćeš po jedan novi segment fotografije.

Koncept kursa osmišljen je kao kombinacija časova praktičnog rada i kritičkih radionica.

Časovi praktičnog rada održavaju se uglavnom vikendom, uživo online, putem Zoom aplikacije. Na početku svakog časa predavač objašnjava temu, daje zadatke i odgovara na pitanja. Nakon ovog dela, polaznici se isključuju sa Zoom-a i svako počinje fotografisanje tamo gde se nalazi.

Ukoliko tokom realizacije zadatka naiđeš na problem, možeš da kontaktiraš predavača koji će ti pomoći da prevaziđeš prepreku.

Tri sata nakon časa, predavač spremno čeka da odgovori na pitanja, pruži podršku i u realnom vremenu reši sve nedoumice sa kojima se susretneš u toku praktičnog rada.

Zadatak možeš da fotografišeš i posle, kada tebi odgovara, a odgovore na sva pitanja i nedoumice možeš dobiti u zatvorenoj Facebook grupi, koja služii za podršku polaznicima tokom kursa.

Kritičke radionice – važan deo kursa

Održavaju se obično radnim danima u večernjim terminima. Pre početka radionice, polaznici šalju fotografije koje su napravili po zadatku sa praktične radionice.
Grupa se okuplja na Zoom-u i sa predavačem komentariše fotografiju po fotografiju. Sagledavaju se dobre i loše aspekte fotografija svih polaznika iz grupe.
Kritičke radionice su interaktivne. Predavač analizira sve fotografije i ukazuje na ono što je dobro, šta treba da se popravi i savetuje kako to da se izvede. U najvećem broju slučajeva predavač kroz tu analizu daje odgovore na pitanja i vodi polaznike kroz put učenja fotografije.

Polaznici razmenjuju mišljenje, postavljaju pitanja predavaču i dobijaju odgovore iz kojih mogu mnogo da nauče. Zahvaljujući kritičkim radionicama, shvataju šta treba da koriguju u svom radu, razvijaju samokritiku koja im pomaže da nastave da vežbaju i da se usavršavaju kroz praksu i nakon završenog kursa.

Sve praktične i kritičke radionice se snimaju i dostupne su polaznicima čak i tri meseca nakon završetka kursa.

Ponosni smo na našu metodologiju koja je stvorila izvrsne i sada već iskusne i uspešne fotografe.
Pogledaj utiske polaznika i rezerviši mesto u narednoj grupi Online kursa fotografije.

Šta ćeš naučiti?

Kurs počinje učenjem osnovnih tehnika foto-aparata koji polaznici podešavaju na manuelni mod i savladavaju parametar po parametar:

Kada naučiš kako koji parametar utiče na fotografiju i kako da njihovom kombinacijom dobiješ željeni rezultat, naučićeš da kontrolišeš foto-aparat, umesto da on kontroliše tebe, što je slučaj kada fotografišeš u auto-modu.

Nakon što savladaš ovaj deo, bavimo se kadrom i kompozicijom. Time program kursa zaokružujemo u celinu.

Tokom praktičnih radionica biće ti jasnije sve o čemu predavači govore, a na kritičkim radionicama razrešićeš nedoumice i ispraviti propuste koje praviš na svojim fotografijama.

Uspeli smo da stvorimo metodoligiju koja pruža sveobuhvatno znanje, tako da nakon završenog kursa naši polaznici mogu da nastave da se bave fotografijom i imaju dovoljno sigurnosti u sebe.

Kome je namenjen online kurs fotografije?

Online kurs fotografije namenjen je pre svega početnicima, ali i onima koji su imali susreta sa fotografijom i žele da sistematizuju i učvrste svoje znaje kako bi se dalje usavršavali.
Za pohađanje kursa neophodno je posedovanje mirrorless, DSLR ili drugog foto-aprata koji ima mogućnost manuelnih podešavanja.

Verujemo da svako ko želi, može da nauči da fotografiše.

Ukoliko još uvek nemaš foto-aparat, ali svakako planiraš da kupiš, možeš da zakažeš besplatne konsultacije sa nama i pomoći ćemo ti da izabereš odgovarajući model, u skladu sa svojim budžetom o ciljem koji imaš.

Svi naši polaznici koji se prijave za kurs ostvaruju popust za kupovinu foto opreme u Yellowstore-u, zvaničnoj Nikon prodavnici u Srbiji.
Pored foto-aparata, neophodno je da imaš računar i mobilni telefon sa internet pristupom.

Ukoliko želiš da budeš jedan od njih uspešnih i kreativnih polaznika Fabrike Fotografa, pogledaj upisne termine i na vreme rezerviši svoje mesto u grupi.

Rezervacija mesta i način plaćanja

Prilikom prijave na kurs odaberi termin koji ti najviše odgovara, a nakon toga i način plaćanja (karticom ili preko računa). Uplatom kursa potvrđuješ rezervaciju svog mesta za odabranu grupu.

U nedelji pred početak kursa ćemo dogovoriti termin individualnog pretčasa na kome ćemo proći kroz podešavanja foto-aparata.

Cena kursa

13.900 RSD

Iskustva polaznika

ivana vojnovic za testemonijal
Na kurs sam krenula bez ikakvih očekivanja, nisam ni mogla da pretpostavim šta se može dešavati na Online kursu fotografije. Dočekalo nas je troje pozitivnih, talentovanih i opuštenih osoba uz koje je kurs tekao lagano i bez ikakve tenzije i stresa. Bilo je zaista uživanje biti deo grupe zajedno sa ostalim polaznicima, koji su takođe pozitivni i motivišući. Svakome bih preporučila kurs ako se u bilo kom momentu dvoumi ili ne zna koji da upiše.
Ivana Vojnović
jelena jezdic testemonijal
Krajem 2021.završih početni online kurs fotografije, u Fabrici fotografa. Malo je reći da sam prezadovoljna! ☺️ Bila sam potpuni laik, a sad nakon završenog kursa uživam koristeći M(manuelna podešavanja), jer su predavanja bila sadržajna, konkretna, i sve je bilo lepo objašnjeno i utvrđeno kroz puuuno primera. Svako predavanje bilo je dodatno potkrepljeno dopunskim video lekcijama, posle svakog predavanja i izvršenog zadatka imali smo detaljne analize naših radova. Prezadovoljna sam i jedva čekam nastavak edukacije, tj.početak višeg kursa fotografije
Jelena Jezdić
Jelena Popović testemonijal
Sve pohvale za kurs! Nisam očekivala da ću naučiti ovoliko stvari, upoznati divne ljude ali i da ću zavoleti toliko fotografiju.😊 Sviđa mi se jako što smo imali razne zadatke (izazove) i kritičke radionice. Stvarno za svaku preporuku i družimo se i na višem kursu.
Jelena Popović
Tomislava Jurić testemonijal
Kvalitetni predavaci,ozbiljna online skola. Brzo napredovanje uz stalnu podrsku voditelja kursa. Zabavno, opusteno. Moje nedoumice oko online kursa su nestale vec nakon prvog casa. Hvala ljudi i gledamo se na visem kursu!
Tomislava Jurić
jovana sladoje testemonijal
Odlična komunikacija i organizacija, jako detaljni i ljubazni predavači. Prezadovoljna sam kursom i srećna što sam baš vas izabrala za učitelje 🙂 Družimo se opet, svakako
Jovana Sladoje
Dragana Radosavljević testemonijal
Bilo je zadovoljstvo biti ucenik Fabrike Fotografa i kroz zabavu nauciti osnove fotografije od troje divnih ljudi. Prijateljska atmosfera i profesionalizam, iskrena preporuka!
Dragana Radosavljević
Nevena Bozic testemonijal
Sve pohvale, uz ove divne ljude naucicete puno korisnih stvari. Temeljno, detaljno sve objasnjeno. Preporuka od srca, ako volite fotografiju i zelite time da se bavite na pravoj ste adresi.
Nevena Božić
Boris Poledica testemonijal
Za sve one koje zanima fotografija, i koji žele da se više upoznaju sa istom, preporučujem osnovni kurs fotografije u Fabrici fotografa, garantovano dobijate odličnu bazu podataka kojom ćete podići Vaše fotografije na viši nivo!
Boris Poledica

Najčešća pitanja

Pre svega, potreban je foto-aparat koji ima mogućnost fotografisanja u manuelnom modu (DSLR ili mirrorles). Kontaktiraj nas, kako bismo proverili da li tvoj foto-aparat odgovara potrebama kursa. Potreban ti je računar sa internet konekcijom, za prebacivanje fotografija i slanje za kritičku radionicu.
Zoom časovima možeš da pristupaš sa računara, ali i sa telefona (Android ili iPhone).
Za praćenje kritičkih radionica biće ti komfornije da koristiš računar, zbog većeg ekrana, dok će ti tokom praktičnih radionica biti lakše da koristiš telefon.

Naravno. Zoom je aplikacija za video konferencije koja je jako jednostavna za korišćenje i može se koristiti sa računara i telefona. Pripremili smo uputstvo za sve polaznike, a ako ti to ne bude dovoljno, možeš računati na našu podršku da prevaziđeš ovu prepreku. Uradićemo sve što treba da ti pomognemo da nam tehnikalije ne predstavljaju problem da se fokusiramo na fotografije tokom časova.

Možeš da računaš na našu pomoć prilikom odabira pravog foto-aparata za svoje potrebe. Uvek ćemo dati savet kakav aparat da izabereš u skladu sa onim što želiš od fotografije, svojim planovima i idejama i budžetom. Kao naš polaznik, možeš da računaš i na popust prilikom kupovine, ako se odlučiš za Nikon aparat i ostalu foto opremu iz asortimana YellowStore-a, uz mogućnost isporuke na adresu.

Ovaj kurs se, zapravo, održava uživo, samo što sa predavačem komuniciraš online, preko video linka, umesto licem u lice. Dakle, kurs je interaktivan, komunikacija se odvija dvosmerno i možeš da očekuješ da vidiš i čuješ živu osobu sa druge strane kamere.
Mi ovo vidimo kao prednost, jer nam pruža potpunu fleksibilnost – sada kurs može da se pohađa bez obzira na lokaciju i više neće remetiti planove za vikend putovanja, jer zadaci su osmišljeni tako da mogu da se obavljaju bilo gde.

Na završnoj praktičnoj radionici polaznici dobijaju zadatak na osnovu koga ćemo proceniti da li su uspešno savladali program kursa. Polaznici koji uspešno realizuju završni zadatak i ispune očekivanja predavača dobijaju diplomu Fabrike Fotografa.

Internet je pun resursa iz kojih možeš besplatno da učiš. Neki izvori su dobri, neki manje dobri, jedni komplikovane stvari objašnjavaju na jednostavan način, drugi jednostavne stvari objašvanjaju na komplikovan način. Za učenje na ovaj način, potrebno je više vremena i često ostanu šupljine u znanju koje otežavaju cilj i rad.
U Fabrici Fotografa imaš priliku da učiš od iskusnih i stručnih predavača. Iza nas je bogato iskustvo kroz koje smo zajedno sa preko 3.000 polaznika analizirali milione fotografija i odgovorili na bezbroj pitanja.
Znanje koje prenosimo doziramo postepeno, tako da ne dođe do pretrpavanja informacijama i zbunjivanja. Kurs je interaktivan i komunikacija se odvija dvosmerno. To znači da sa druge strane možeš očekivati osobe koje će te usmeravati i sa kojima ćeš kroz praktičan rad i odgovore na pitanja brzo i bez stresa doći do cilja, a to su fotografije kakve želiš.

Kada se prijaviš na kurs, kontaktiraćemo te zbog potvrde rezervacije mesta i tom prilikom ćemo dostaviti instrukcije za plaćanje.

Plaćanje je moguće platnim karticama ili na naš račun (e-banking ili uplatom u pošti, banci ili menjačnici). Moguće je plaćanje i preko firme.

Postoji mogućnost plaćanja na 3 rate Banca Intesa karticama.

Ako koristiš karticu druge banke možeš proveriti da li tvoja banka ima opciju da uplate podeliš na rate.

Ukoliko se na kurs prijavljuješ van Srbije uplatu možeš izvršiti platnom karticom. 

Prilikom plaćanja kartice banka obračunava cenu po srednjem kursu dinara na dan plaćanja, što je okvirno oko 120 EUR.

Praktične radionice ne moraš da pohađaš u dogovoreno vreme, već možeš da napraviš fotografije po zadatku u vreme koje ti odgovara. Važno je da uradiš zadatak i da pošalješ fotografije za kritičku radionicu, da bismo pregledali fotografije i ukazali ti šta treba da unaprediš i kako da ispraviš eventualne greške.
Sve praktične i kritičke radionice snimamo i polaznici dobijaju snimke. Bez obzira na to da li su prisustvovali, čuće komentare na svoje fotografije. Sva pitanja možeš da postaviš na zatvorenoj Facebook grupi za podršku i dobićeš odgovor vrlo brzo, a možeš i da ih zapišeš i postaviš na sledećoj kritičkoj radionici, u terminu kada su predavači dostupni za live podršku.

Na ovom kursu se nećemo baviti obradom fotografije, već se potpuno fokusiramo na fotografisanje.
Kurs Photoshop-a realizujemo kao odvojenu celinu i polaznicima savetujemo da prvo nauče da prave dobre fotografije pa da se onda upuste u učenje obrade fotografije.
Nije isto da li ćeš u startu napraviti dobru fotografiju pa na obradu iste potrošiti par minuta ili napraviti lošu fotografiju i potrošiti sat vremena da središ njene nedostatke. Posebno kada imaš više desetina ili stotina fotografija.

Ovaj kurs je za sve one koji nemaju predznanje o fotografiji, a žele da nauče da prave dobre fotografije. Takođe, namenjen je i onima koji imaju predznanje, ali su svesni da mogu da poboljšaju svoju osnovu i sistematizuju svoje znanje.
Idealan je za one koji žele da razumeju fotografiju i svesni su da se do dobrih fotografija dolazi vrednim radom i vežbom.

Ovaj kurs nije za one koji misle da znaju da fotografišu i zadovoljni su svojim fotografijama. Nije ni za one koji misle da mogu da nauče tako što će samo gledati predavanja i čitati literaturu, bez fotografisanja pravljenja grešaka i spremnosti na kritiku.

Posle završenog kursa ćeš imati solidnu osnovu i razumevanje fotografije. Mislimo da je za profesionalno bavljenje fotografijom potrebna dodatna vežba nakon završetka kursa. To zavisi najviše od tebe, a mi ćemo biti tu da ti damo iskren savet i podržimo te, ili da ti pomognemo da do tog cilja dođeš kroz druge naprednije kurseve i mentorske programe naše škole.

aleksandra-popovic

Aleksandra Popović Petković

Osnivač Fabrike fotografa, glavni predavač na kursevima fotografije i mentor budućim kolegama. Prepoznaćete je po energiji, osmehu, znanju, istrajnosti i spremnosti da sve to rado i sa lakoćom deli sa polaznicima.

Marija-Trkulja

Marija Trkulja

Kreativnost je Marijino drugo ime, a svoj osećaj za estetiku i lepo vešto prenosi na polaznike Fabrike fotografa. Vodi Osnovni i Viši kurs fotografije i ima poseban odnos sa polaznicima Dečije škole fotografije pa je ovde zauzela počasno mesto glavnog predavača.

Teodor-Milosevic

Teodor Milošević

Teodor je odrastao u Fabrici! Od osnovne škole pa i danas, vredno radi, usavršava svoje zananje i pomaže mlađim, ali i starijim generacijama da savladaju foto-aparat. Iako mlad po godinama, ima bogato iskustvo koje je stekao prethodnih godina u Fabrici fotografa i trenutno radi na mestu asistenta predavača.

Pritisni Enter/Return da započneš pretragu

Ovaj web sajt koristi kolačiće kako bi Vam obezbedio najbolje iskustvo na našoj web stranici. Politika privatnosti