Kurs fotografije za osnovce

Prilika da juniori na drugačiji način istraže svoju kreativnost

Kurs fotografije za starije osnovce osmišljen je tako da kroz interaktivne i zanimljive radionice deca nauče tajne fotografije.

Naš glavni cilj je da nakon ovog kursa osnovci shvate fotografiju i pokažu kako vide i doživljavaju svet oko sebe.
Nema klasičnih predavanja i bavljenja teorijom. Do znanja dolaze kroz praktičan rad, postavljanje pitanja, greške, ispravke i kreativna rešenja.
Ovo je idealna prilika da deca savladaju osnove fotografije uz podršku iskusnih predavača i postanu deo zajednice koja pravi dobre kadrove, bez obzira na godine!

Program i trajanje kursa

Kurs fotografije za starije osnovce traje 3 dana, sa časovima od po 3 sata.
Održava se u Beogradu, nalazimo se u centru grada, a fotografišemo u neposrednoj okolini.

Program kursa zasniva se na časovima praktičnog rada. Nema klasičnih predavanja i bavljenja teorijom.

Polaznici veći deo vremena provode fotografišući i kroz praktičan rad dolaze do znanja i veština, otklanjajući sve nedoumice u hodu.

Nakon završenog kursa, mogu da nastave usavršavanje svojih fotografskih veština kroz Dečiju školu fotografije.

Šta ćemo naučiti na ovom kursu?

Pre svega, shvatiće suštinu fotografije. Naučiće da kroz fotografije predstave svoje viđenje sveta i okruženja i pokazaće drugima svoju kreativnost.

Kurs počinjemo savladavanjem osnovnih funkcija foto-aparata: kako se koristi, kontroliše, pravilno drži. Zatim učimo fotografisanje sa ručnim podešavanjima i funkcionisanje parametara koji utiču na to kakvu ćemo fotografiju dobiti: merenje svetla, blenda, brzina okidača, ISO i balans bele boje. Nakon tehničkog dela kursa, savladaće osnove kadra i kompozicije. 

Svaki dan završavamo analizom fotografija. Predavač, komentariše fotografije, a deca kroz pitanja i zaključke mogu da uvide svoje greške i da ih isprave u nastavku fotografisanja.

Polaznici kursa fotografišu DSLR foto-aparatima. Ako nemaju svoj foto-aparat, mogu da koriste naš bez doplate.

Kome je namenjen kurs fotografije za osnovce?

Kurs je namenjen starijim osnovcima, uzrasta od 9 do 14 godina. Predznanje i posebne veštine nisu potrebne. Važno je samo da vole fotografiju, veruju u njenu moć i žele da nauče da prave dobre kadrove.

Rezervacija mesta i način plaćanja

Prijavom na kurs rezervišete mesto. Kurs je moguće platiti platnim karticama prilikom prijave, ili uplatom na račun. Ukoliko odaberete uplatu na račun kao opciju za plaćenje, odmah nakon prijave ćete na email dobiti instrukcije za uplatu.

Termini održavanja kursa

Cena kursa

6.900 RSD

Upoznajte predavače

aleksandra-popovic

Aleksandra Popović Petković

Osnivač Fabrike fotografa, glavni predavač na kursevima fotografije i mentor budućim kolegama. Prepoznaćete je po energiji, osmehu, znanju, istrajnosti i spremnosti da sve to rado i sa lakoćom deli sa polaznicima.

Marija-Trkulja

Marija Trkulja

Kreativnost je Marijino drugo ime, a svoj osećaj za estetiku i lepo vešto prenosi na polaznike Fabrike fotografa. Vodi Osnovni i Viši kurs fotografije i ima poseban odnos sa polaznicima Dečije škole fotografije pa je ovde zauzela počasno mesto glavnog predavača.

Najčešća pitanja

Pre svega, potrebna je detetova želja nauči fotografiju. Ukoliko još uvek nemate foto-aparat, za ovaj kurs je predviđeno besplatno korišćenje naših aparata. Potrebno je samo da dete ponese memorijsku karticu koju će koristiti sa našim aparatom kako bi moglo da ponese sa sobom fotografije koje napravi na kursu.

 

Prilikom prijave na kurs možete odabrati opciju plaćanja karticom, u slučaju da kurs plaćate odmah. U slučaju da uplatu želite da izvršite na račun odmah nakon prijave ćete dobiti instrukcije za plaćanje na email

Moguće je platiti i preko računa firme. Molimo vas da nas kontaktirate nakon prijave kako bismo napravili fakturu.

Na ovom kursu se nećemo baviti obradom fotografije, već se potpuno fokusiramo na fotografisanje. Želimo da naučimo veštinu fotografija, da umemo da ih napravimo foto-aparatom da budu savršene, bez potrebe za obradom.

Posle ovog kursa polaznici ne dobijaju diplome. Ukoliko žele posle završenog kursa mogu nastaviti na Dečiju školu fotografije, te kroz nju steći dodatna znanja i veštine, nakon čega će dobiti i diplomu.

Pritisni Enter/Return da započneš pretragu

Ovaj web sajt koristi kolačiće kako bi Vam obezbedio najbolje iskustvo na našoj web stranici. Politika privatnosti