kurs fotografije radnim danima

Fotografija

Osnovni kurs fotografije radnim danima

Opis kursa

Program ovog kursa je identičan osnovnom kursu fotografije koji održavamo poslednjih godina, uz razliku u dinamici održavanja – umesto vikendom kurs se održava radnim danima.

Dakle, kurs se održava u manjim grupama, do 10 polaznika u grupi. Radimo po našoj dobro poznatoj metodologiji, gde polaznici kroz praksu i iskustveno učenje stiču veštinu fotografije i oblikuju svoju kreativnost.

U prvom delu kursa se uče tehničke osnove fotografisanja. Postepeno savladavamo sve parametre važne da se napravi tehnički dobra fotografija – merenje svetla, blendu, brzinu okidača, ISO i balans bele boje (white balance). Nakon savladavanja osnovne tehnike može se reći da polaznik može da kontroliše aparat (umesto da aparat kontroliše njega), i nastavlja se sa vežbama kroz koje učimo kadar i kompoziciju, čime se program ovog kursa zaokružuje u celinu.

Kurs je osmišljen tako da polaznici na početku svakog časa dobijaju zadatke koje treba da urade. Nakon što završimo jednu celinu, održavaju se kritičke radionice na kojima zajedno gledamo napravljene fotografije i dajemo povratne informacije njihovim autorima, ali pošto se kritičke radionice održavaju u grupama polaznici uče ne samo na svojim, već i na tuđim primerima. Neke vežbe ćemo ponoviti više puta, pa će polaznici, primenjujući savete koje su dobili na kritičkim radionicama, i sami početi da primećuju kako im je svaka naredna fotografija bolja od prethodne i tako jasno uočiti progres u gledanju kroz objektiv.

Nakon završenog kursa organizujemo grupnu izložbe fotografije, na kojima polaznici mogu da izlažu svoje fotografije. Osim što će na taj način kroz svoje foto-projekte pokazati svoje veštine koje su stekli na kursu, dodelićemo im i diplome kao i formalnu potvrdu naše škole da su završili kurs.

Izrada diploma je uključena u cenu kursa.

Kome je namenjen ovaj kurs?

Ovaj kurs smo osmislili kako bi ljubitelji fotografije koji su zauzeti vikendom (kada se održava „standardni“ osnovni kurs) mogli da nauče da fotografišu. Kako je dan počeo da traje duže, časove smo pomerili za popodnevne sate, kako bi zainteresovani mogli da stignu na kurs posle posla.

Za pohađanje kursa nije potrebno predznanje i namenjen je početnicima koji žele da zakorače u svet fotografije. Takođe, mogu ga pohađati i ljudi koji su imali susreta sa fotografijom, a žele da struktuiraju i upotpune svoje znanje i naprave čvrstu osnovu za dalji razvoj svojih vežtina u oblasti fotografije.

Na kursu fotografišemo DSLR ili mirrorless aparatima (ili drugim aparatima koji imaju mogućnost ručnog podešavanja parametara). Polaznici koji nemaju svoj mogu koristiti naš DSLR fotoaparata uz jednokratnu doplatu od 2.000 dinara. Pored fotoaparata koji će im biti na raspolaganju tokom celog trajanja kursa, dobiće i memorijsku karticu koju će koristiti sa fotoaparatom (da bi jednostavnije poneli sa sobom fotografije koje naprave na kursu), i koju zadržavaju nakon završenog kursa bez dodatne doplate.

Trajanje kursa

Kurs traje pet nedelja, a časovi se održavaju 3 puta nedeljno.

Praktični časovi se održavaju u Beogradu, na Kosančićevom Vencu, dok ćemo kritičke radionice održavati online, preko Zoom aplikacije (svim polaznicima ćemo obezbediti detaljno uputstvo za korišćenje aplikacije i pristup kritičkim radionicama).

Sledeći kurs koji se održava radnim danima počinje 1. marta 2021. Časove ćemo imati ponedeljkom i sredom od 14h, a kritičke radionice četvrtkom od 17h. U ovoj grupi imamo još 4 slobodnih mesta.

 

Svi oni kojima ne odgovaraju časovi radnim danima mogu razmotriti Osnovni kurs koji se održava vikendom, ili Individualni kurs fotografije, na kome se termin svakog časa prilagođava polazniku.

 

Način plaćanja: Uplata za kurs, odnosno vaučer ako želite da poklonite kurs dragoj osobi, se vrši na naš račun (instrukcije ćemo poslati na mejl koji prijavljeni navede prilikom prijave), a moguće je i plaćanje preko računa firme.

Predavači

  • Aleksandra Popović

    Aleksandra je osnivač Fabrike Fotografa i glavni predavač na kursevima fotografije. Ima zvanje docenta fotografije, i pored Fabrike Fotografa predaje i na Novoj Akademiji Umetnosti na katedri za fotografiju.

Osnovni kurs - radnim danima

Fotografija

RSD

11.900

prijavi me!