Naš tim

Aleksandra Popović Petković

Aleksandra je osnivač Fabrike fotografa i glavni predavač na kursevima fotografije. Ima zvanje docenta fotografije, a pored Fabrike fotografa, do 2020. godine predavala je i na Novoj Akademiji Umetnosti.

Fotografijom je počela da se bavi 2000. godine. Diplomirala je 2004. na katedri za umetničku fotografiju na Akademiji Umetnosti BK, u klasi prof. Milana Aleksića, a pet godina kasnije završava specijalističke studije (smer Menadžment kulture i umetnosti) na Fakultetu Organizacionih Nauka u Beogradu.

Iza sebe ima značajan broj grupnih i samostalnih izložbi: od prve, iz 2000. godine i hola Gimnazije u Kruševcu, pa do poslednje, u SKC-u WoMen u Kragujevcu 2017. Od 2000. godine Aleksandra neguje svoju ljubav prema fotografiji, kroz brojne samostalne i više od 50 grupnih izložbi, a od 2013. i putem prenošenja svog znanja i iskustva drugima.

Pre nego što je osnovala Fabriku fotografa, Aleksandra je radila kao foto-reporter u Blic Puls magazinu, kao direktor fotografije u Studiju Aurora i kao urednik modne fotografije časopisa Glorija. Pored ovoga, kao freelance fotograf je radila na projektima u raznim sferama – za putopise i udžbenike, korporativnu fotografiju, modnu fotografiju, fotografisanje događaja, fotografiju socioloških fenomena…

Fabriku fotografa osnovala je 2013. sa željom da učenje fotografije približi svim ljudima i misijom da u eri hiperprodukcije fotografije pokuša da podigne kvalitet tih fotografija.

Od samog početka karijere u edukaciji, iz ove ideje je gradila jedinstvenu metodologiju, usavršavajući je uz savete iskusnih psihologa, sociologa i edukatora.
Od 2017. je, osim podučavanju polaznika, posvećena i građenju tima Fabrike Fotografa, gde kroz mentorski rad buduće predavače priprema da metodologijom Fabrike Fotografa prenesu svoje znanje na druge ljude.

Osim foto-projekata koje poslednjih godina radi za svoju dušu, posebno zadovoljstvo i profesionalni izazov predstavlja joj priprema izložbi sa Fabrikantima – preko 70 izložbi do sada, grupnih i individualnih.

Svojim polaznicima jako retko pokazuje svoje radove. Drži se principa da ne treba da pravi svoje kopije, već kod svakog pojedinca treba da probudi ono jedinstveno, pomogne mu da oblikuje svoju kreativnost i usmerava ga u izgradnji jedinstvenog stila.

U Fabrici fotografa odmah ćete je prepoznati – po energiji, osmehu, znanju i istrajnosti, kao i spremnosti da sve to rado deli sa svojim polaznicima.

Galerija

KURSEVI FOTOGRAFIJE

Kursevi na kojima je Aleksandra Popović Petković predavač

Pritisni Enter/Return da započneš pretragu

Ovaj web sajt koristi kolačiće kako bi Vam obezbedio najbolje iskustvo na našoj web stranici. Politika privatnosti