Fotografija

Dečija škola fotografije

Opis kursa

Radionice prilagođene najmlađima uvek su više od samog učenja fotografije. Na njima deca uče kako da vide prostor, istovremeno ostvarujući kontakt sa drugom decom. Na ovaj način, najmlađi ne samo da uče ono što je važno u svetu fotografije – kako se nameštaju parametri, procenjuju svetlo, model, okolina, detalji i ugao – već i razvijaju kreativnost. Osim toga, uče da rade samostalno i u grupi, razvijajući odgovornost prema zadacima koje dobijaju, i sve to na kreativan i zabavan način.

Tokom trajanja škole deca će kroz zanimljive radionice oblikovati svoje ideje i kreativnost, a organizovaćemo i izložbe na kojima će polaznici moći da izlože svoje foto-projekte – nakon polugodišta i na kraju školske godine.

Na završnoj izložbi u junu svi polaznici će dobiti diplome, a najboljeg ćemo nagraditi novim DSLR fotoaparatom!

Kome je namenjen ovaj kurs?

Dečija Škola Fotografije je namenjena za decu uzrasta do 14 godina, tj. za osnovce. Kako bi polaznik ravnopravno prisustvovao na radionicama neophodno je da prethodno završio Kurs fotografije za osnovce, koji smo održavali tokom prethodnih školskih raspusta, ili Vikend kurs fotografije za decu (sledeći održavamo 14. i 15. septembra).

Deca koja nemaju svoj fotoaparat mogu koristiti naš tokom celog trajanja škole, bez doplate. Potrebno je samo da imaju svoju memorijsku karticu, kako bi mogli da ponesu sa sobom fotografije koje naprave na kursu.

Trajanje kursa

Radionice se održavaju tokom školske godine, jednom nedeljno i traju po 90 minuta. Imaćemo dva termina subotom:

će imati mogućnost da biraju termin koji im više odgovara – subota ili nedelja, kako bi mogli da usklade sa svojim ostalim aktivnostima.

  • I termin će časove imati od 11h (ovaj termin mogu da odaberu samo polaznici koji imaju svoje fotoaparate);
  • II termin će časove imati od 13:30h (u ovom terminu imamo dostupne fotoaparate za polaznike koji nemaju svoj).

Škola počinje u subotu, 14. septembra, a zainteresovani polaznici će moći da se pridruže školi do kraja septembra.

Cena kursa je 3.000 dinara mesečno, a plaćanje se vrši na mesečnom nivou. Za polaznike koji uplate kurs za celo polugodište unapred odobrava se popust od 10%. Moguće je i plaćanje preko računa firme.

Predavači

  • Aleksandra Popović

    Aleksandra je osnivač Fabrike Fotografa i glavni predavač na kursevima fotografije. Ima zvanje docenta fotografije, i pored Fabrike Fotografa predaje i na Novoj Akademiji Umetnosti na katedri za fotografiju.

  • Tijana Manić

    Tijana je asistent - predavač u Fabrici Fotografa. Trenutno je apsolvent na studijama fotografije u klasi prof. Milana Aleksića na Novoj Akademiji.

Dečija škola fotografije

Fotografija

RSD

3.000

prijavi me!