Fotografija

Dečija škola fotografije

Opis kursa

Radionice prilagođene najmlađima uvek su više od samog učenja fotografije. Na njima deca uče kako da vide prostor, istovremeno ostvarujući kontakt sa drugom decom. Na ovaj način, najmlađi ne samo da uče ono što je važno u svetu fotografije – kako se nameštaju parametri, procenjuju svetlo, model, okolina, detalji i ugao – već i razvijaju kreativnost. Osim toga, uče da rade samostalno i u grupi, razvijajući odgovornost prema zadacima koje dobijaju, i sve to na kreativan i zabavan način.

Tokom trajanja škole deca će kroz zanimljive radionice oblikovati svoje ideje i kreativnost, a organizovaćemo i izložbu na kojoj će polaznici moći da izlože svoje foto-projekte. Izložbu ćemo organizovati na kraju školske godine, i tom prilikom će polaznici dobiti diplome.

 

Kome je namenjen ovaj kurs?

Dečija Škola Fotografije je namenjena za decu uzrasta do 14 godina, tj. za osnovce. Kako bi polaznik ravnopravno prisustvovao na radionicama neophodno je da prethodno završio Kurs fotografije za osnovce, koji smo održavali tokom prethodnih školskih raspusta.

Za pohađanje kursa je potreban DSLR ili Mirrorless aparat, a deca koja nemaju svoj fotoaparat mogu koristiti naš tokom trajanja škole uz doplatu od 500 RSD mesečno.

Svi koji planiraju kupovinu aparat nas mogu kontaktirati radi konsultacija radi odabira odgovarajućeg modela, a kao naši polaznici će moći da ostvare i popust prilikom kupovine opreme u YellowStore.

Trajanje kursa

Radionice se održavaju tokom školske godine, jednom nedeljno i traju po 90 minuta. Dodatno, imaćemo dve kritičke radionice mesečno koju ćemo održavati preko Zoom-a.

Nakon generacije koja je startovala u martu 2022, planirano je da upis za sledeću grupu bude u septembru 2022.

 

Cena kursa je 3.000 RSD mesečno, a polaznici koji nemaju svoj aparat mogu koristiti naš uz doplatu od 500 RSD mesečno. Polaznici koji unapred uplate školarinu za celo polugodište (3 meseca) dobijaju fotoaparat na korišćenje bez doplate, ili ukoliko imaju svoj fotoaparat ostvaruju popust od 10% na iznos tromesečne školarine.

Predavači

  • Aleksandra Popović

    Aleksandra je osnivač Fabrike Fotografa i glavni predavač na kursevima fotografije. Ima zvanje docenta fotografije, i pored Fabrike Fotografa predaje i na Novoj Akademiji Umetnosti na katedri za fotografiju.

Dečija škola fotografije

Fotografija

RSD

3.000

prijavi me!