Kurs fotografije - stariji osnovci

Fotografija

Kurs fotografije za osnovce

Opis kursa

Kurs fotografije za starije osnovce je osmišljen tako da osnovci kroz interaktivne i zanimljive radionice nauče tajne fotografije. Prvo učimo kako se koristi, ali i u potpunosti kontroliše fotoaparat – počinjemo od toga kako se pravilno drži fotoaparat i meri svetlo, a zatim učimo kako se fotografiše sa ručnim podešavanjima i kako koji od parametara fotoaparata (blenda, brzina okidača, ISO…) utiču na to kakvu ćemo fotografiju dobiti.

Nakon što savladamo tehnički deo nastavljamo da učimo i ostale elemente bitne za fotografiju – kadar i kompoziciju. Tu učimo kako da napravimo dobre fotografije svega što nas okružuje – ljudi, objekata, predmeta, prirode…  i ispoljimo svoju kreativnost.

Glavni cilj ovog kursa je da polaznici pre svega razumeju fotografiju i nauče da kroz fotografiju ostalima pokažu kako oni vide svet oko sebe. Nemamo klasična predavanja i ne bavimo se teorijom kao ostale škole – većinu vremena provedemo fotografišući i kroz praktičan rad dolazimo do znanja i veština, otklanjajući sve nedoumice u hodu. Svaki dan časove završavamo kritičkim radionicama, gde zajedno gledamo fotografije koje smo tog napravili na kursu i kroz analizu istih učimo gde smo pogrešili i na koji način da te greške ispravimo.

Tokom kursa fotografišemo DSLR aparatima. Ako polaznik nema svoj fotoaparat – može koristiti naš, i korišćenje našeg fotoaparata tokom ovog kursa je besplatno.

Kome je namenjen ovaj kurs?

Ovaj kurs je namenjen starijim osnovcima (9 – 14 godina) koji vole da fotografišu i želeli bi da zakorače u svet fotografije.

Nakon završetka ovog kursa zainteresovani će moći da nastave usavršavanje svoih fotografskih veština kroz Dečiju školu fotografije.

Trajanje kursa

Kurs traje tri dana po tri sata, održava se u Beogradu.

Sledeći kurs planiramo za zimski raspust (početkom 2022.).

Uplata za kurs se vrši pre početka kursa na naš račun, a moguće je plaćanje i preko računa firme.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti i kontaktiraćemo ih kada definišemo tačne termine održavanja kursa, nakon čega ćemo potvrditi rezervaciju i dogovoriti ostale detalje ukoliko im ponuđeni termini budu odgovarali.

Predavači

  • Aleksandra Popović

    Aleksandra je osnivač Fabrike Fotografa i glavni predavač na kursevima fotografije. Ima zvanje docenta fotografije, i pored Fabrike Fotografa predaje i na Novoj Akademiji Umetnosti na katedri za fotografiju.

Kurs za osnovce

Fotografija

RSD

6.000

prijavi me!