Made in Fabrika Fotografa 5: Parobrod

Fabrika Fotografa, kao udruženje fotografa amatera, ima za cilj da podstakne ljubitelje fotografije da stvaraju, ali i da omogući da se njihov rad vidi. Zato ove godine tokom oktobra meseca, , u okviru manifestacije povodom petog rođendana Fabrike, planiramo niz izložbi, što grupnih, što samostalnih.

Prva u nizu izložbi je u UK Parobrodod 10. do 20. oktobra, tokom koje imamo ideju da Parobrodom putujemo po svetu.

Veliki broj ljudi koji dolaze u Fabriku Fotografa, pored toga što su zaljubljenici u fotografiju, su i strastveni putnici. Pored fotografija iz razih zemalja Evrope imamo zabeležene kadrove dalekih destinacija kao sto su Japan, Tajlad, Indija, Maldivi, Šri Lanka, Južna Afrika, Amerika, Kuba, Maroko… U jednoj postavci će dvadeset autora izložiti fotografije koje su napravili tokom putovanja, u jednu ili više zemalja, predstavljene u vidu projekta kao celine. Krovna ideja je da posetioce izložbe kroz fotografije izlagača povedemo na put oko sveta.

U drugoj postavci ove izložbe će svoje fotografije izložiti mladi Andrej Vukolov (13 godina), koji dolazi iz Rusije i pohađa dečiju školu fotografije, i njegov stariji „kolega“ Ivan Damnjanović, dugogodišnji član Fabrike Fotografa. Njih dvojica imaju jako sličan stil fotografisanja, pa će u postavci izložbe radovi biti pomešani. Iako će svaka fotografija imati pločicu sa nazivom autora, posetioci će istu moći da pročitaju tek ako priđu bliže. Razlog tomeje naša želja da vidimo reakcije posetioca na fotografije iz Amerike, Rusije, Holandije, Slovenije, Češke, Švajcarske, Austrije pre saznanja da li je fotografiju napravio talentovani trinaestogodišnjak ili naš dugogodišnji član.

Kustos izložbe je Aleksandra Popović.

Objavljeno: 02/10/2018

Ključne reči: , , , , , , ,