Četvrti rođendan Fabrike Fotografa

Kako je Fabrika Fotografa osnovana u oktobru, taj mesec nam je tradicionalno ispunjen raznoraznim dešavanjima. Ove godine smo, za četvrti po redu rođendan, hteli da napravimo retrospektivu i vidimo šta smo uradili za prethodne četiri godine i jesmo li i dalje na istom putu koji smo zacrtali, sada već davne 2013. godine.

Osvrt i presabiranje nas je dovelo do sledećih cifara:

  • „Proizveli“ smo preko 1000 fotografa. Najmlađi polaznik je imao 3 godine u trenutku polaska na kurs, a najstariji 78 godina.
  • Održali smo preko 500 kritičkih radionica sa našim Fabrikantima, na kojima smo pogledali i analizirali preko 600.000 fotografija.
  • Organizovali smo 22 grupne izložbe na kojima su naši polaznici pokazali svoje najbolje fotografije.

Za nas su ovi rezultati daleko veći od onih koje smo očekivali kada smo osmislili i pokrenuli Fabriku, ali opet, prava potvrda našeg uspeha su naši polaznici, tačnije – njihove fotografije. Zato smo i odlučili da četvrti rođendan proslavimo tako što ćemo napraviti veliku grupnu izložbu, najveću do sada, na kojoj su naši polaznici izložili svoje projekte.

Izloženo je preko 300 fotografija kroz koje je 49 Fabrikanata ispričalo svoje priče, svoja putovanja, svoje poglede na svakodnevne i nesvakodnevne pojave. Izložba je održana u Ciglani i otvaranju je prisustvovalo više od 500 ljudi.

Organizacija ovako velikog događaja ne bi bila moguća bez nesebične pomoći Ciglane – Kluba Ljubitelja Teške Industrije, a posebnu zahvalnost dugujemo i Vinariji Komuna i Zaječarskom Pivu na podršci u organizaciji.

Sledeću veliku izložbu planiramo za proleće, a do tada ćemo o projektima naših Fabrikanata pisati na sajtu.

 

Objavljeno: 17/10/2017

Ključne reči: , , , ,