Made in Fabrika Fotografa 7/8 – izložba fotografija

Početkom aprila 2020, dve nedelje od proglašenja vanredne situacije zbog Covid-19, Aleksandra je rešila da okupi tadašnje polaznike i da kroz lock down prođe lakše tako što će držati kritičke radionice onima koji su raspoloženi da na kreativni način utroše višak slobodnog vremena i energije. Iz tog perioda imamo fotografije koje su nastale ne samo u Srbiji, već i Španiji i Švajcarskoj.

Posle samoizolacije, krenuli smo da putujemo na neki način na koji nismo bili navikli do tada, pa drugi deo izložbe čine fotografije destinacija koje su nam bile dostupne u tom periodu.

Polaznici Dečije škole fotografije su se bavili ekologijom. Najmlađi Fabrikanti su se poslednje dve godine najviše bavili ekološkim pitanjima i pokazaće nam kako kroz objektiv one vide ovaj gorući problem savremenog društva.

Izložba „Made in Fabrika Fotografa 7/8“ se sastoji iz tri celine i sve će biti izložene u UK Parobrod. Postavke „Ekologija“ i „Putovanja udoba korone“ će biti otvorene 20.12.2021. godine u 19h, a „Samoizolovani“ 27.12.2021 u 19h. sve tri postavke će biti otvorene za posetioce do 15. januara 2022.

Na ovoj izložbi svoje fotografije će izložiti ukupno 99 Fabrikanata. Najmladji autor ima 10 godina, a najstarija autorka preko 70 (dame se ne pitaju za godine). Kustosi izložbe su Aleksandra Popović Petković i Marija Trkulja.

Objavljeno: 19/12/2021

Ključne reči: , ,