3.000 polaznika kurseva Fabrike Fotografa

3.000 polaznika kurseva Fabrike Fotografa

U subotu, 9. oktobra je krenula nova grupa polaznika na Osnovni kurs fotografije u Beogradu. I među njima i trihiljaditi Fabrikant.

Tri hiljade ljubitelja fotografije nam je poklonilo poverenje i došlo kod nas da zajedno učimo fotografiju. Da li je ovo velika brojka? Ili smo mogli da dostignemo veći broj? Rekli bismo – taman koliko treba za ovih skoro osam godina!

Pre par godina jedan od naših viđenijih fotografa starog kova je rekao Aleksandri Popović, osnivaču naše škole, da ovo “fabrika” u našem imenu asocira na neku industriju, na nešto osrednje, na štancovanje, na nešto za široke narodne mase… Dobio je odgovor u vidu osmeha i jedno “Živeli!”, jer uvažavamo svako mišljenje i kritiku, čak i onih koji “kude konja kojeg nisu jahali”, ali isto tako vrlo dobro znamo zbog čega smo pokrenuli našu Fabriku.

I često se kroz razgovore iza kulisa, tokom planiranja, kuvanja novih ideja i razrade strategije, setimo ove situacije. Čuvamo je kao onaj kamenčić u cipeli koji treba da nas žulja, i da nam ne dozvoli da se opustimo i postanemo osrednji, da postanemo industrija i da spadnememo na nivo štancovanja.

Ovaj deo “za široke narodne mase” uvek zadržavamo jer se to odlično slaže sa misijom naše Fabrike. Misijom da svakog ko voli fotografiju, i ko ima želju da savlada fotoaparat, naučimo ovoj veštini. Ovom zanatu. Ili ovoj umetnosti. Jer svako ima pravo da fotografiju doživljava na drugačiji način, i u to ne ulazimo. Ne filozofiramo oko toga, već ga učimo i pomažemo da uživa u fotografiji. Svakome ponaosob posvetimo pažnju, usmerimo ga i pomognemo da kroz objektiv iskaže ono što misli, da pokaže kako vidi svet.

Od 23. oktobra zvanično krećemo sa online kursom fotografije. Želimo da se za sledeći broj vredan slavlja pohvalimo da se naša porodica Fabrikanata proširila i van Beograda i Novog Sada.

Da uživamo u dobrim kadrovima sa svih strana sveta!

Podeli sa prijateljima

Pritisni Enter/Return da započneš pretragu

Ovaj web sajt koristi kolačiće kako bi Vam obezbedio najbolje iskustvo na našoj web stranici. Politika privatnosti