Fotografija

Mobilna fotografija

Opis kursa

Iako se kamere na telefonima ne mogu porediti sa DSLR aparatom, činjenica je da je ova tehnologija stalno napreduje i da se njima mogu praviti odlične fotografije. Osim toga, kamere na telefonima imaju praktičnu stranu, a to je da ih uvek nosimo sa sobom i ništa nas ne ograničava u vezi sa time kada i gde ćemo napraviti dobru fotografiju.

Tako u okviru ovog kursa nije predviđeno da idemo na teren i fotografišemo, već polaznici na kurs (tačnije, na kritičke radionice, od kojih se ceo kurs zapravo i sastoji) donose svoje fotografije, koje analiziramo i dajemo konkretne sugestije u vezi sa poboljšanjima.  Fotografije koje polaznici donose moraju biti bez ikakve prethodne obrade. Na jednu kritičku radionicu polaznici donose najviše 30 fotografija.

Cena: 900 dinara po jednoj kritičkoj radionici

Kome je namenjen ovaj kurs?

Ovaj kurs namenjen je svima koji rado koriste kameru svog telefona za pravljenje fotografija, a želeli bi da te fotografije budu lepše i bolje.

U okviru ovog kursa polaznicima pokazujemo kako da koriste ručna podešavanja kamere na svojim telefonima, kao i na šta sve treba obratiti pažnju, iz perspektive fotografije, kada se kupuje mobilni telefon.

Trajanje kursa

Nema određenog početka niti kraja ovog kursa; radionice se održavaju u unapred definisanim terminima o kojima se možete informisati na našem sajtu, a možete doći na koju god kritičku radionicu želite, samo je potrebno da se prethodno najavite kroz prijavu na ovaj kurs.

Predavači

  • Aleksandra Popović

    Aleksandra je rođena 1981. godine u Kruševcu. Diplomirala je 2004. na Akademiji umetnosti BK u klasi profesora Milana Aleksića, a pet godina kasnije završava specijalističke studije (smer Menadžment kulture i umetnosti) na Fakultetu organizacionih nauka. Radila je na mestu urednika modne fotografije časopisa Gloria, u Studiju Aurora kao direktor fotografije i Blic plus magazinu kao fotoreporter, a 2013. godine kada osniva Fabriku fotografa.

Mobilna fotografija

Fotografija

RSD

900

prijavi me!