Aleksandrija Ajduković – predavanje o dokumentarnoj fotografiji

U sredu, 20. januara od 18h organizujemo novo predavanje za naše Fabrikante. Ovog puta tema je dokumentarna fotografija sa osvrtom na crnu hroniku, a gost predavač će biti Aleksandrija Ajduković. Ona će sa nama podeliti zaznimljivosti o tome kako je počela i kako se razvijala kao fotograf, a zatim će nam pričati o svojim umetničkim projektima.

Aleksandrija je diplomirala fotografiju 2004. na Akademiji umetnosti „BK“ u klasi prof. Milana Aleksića. Master studije je završila 2011. u Novom Sadu u klasi Đorđa Odanovića, a doktorirala je na Fakultetu Dramskih Umetnosti na odseku za teoriju dramskih umetnosti, kulture i medija sa doktorskom disertacijom Tretman tela u popularnj vizuenoj kulturi. Danas radi kao profesor na Fakultetu za Medije i Komunikacije i predaje Dokumentarnu fotografiju.

Svoje fotografije je izlagala na više desetina samostalnih i grupnih izložbi i dobitnica je više prestižnih nagrada i priznanja.

Početak predavanja je zakazan za 18h, a održaće se online, preko Zoom aplikacije. Pristup predavanju je besplatan za sve polaznike višeg kursa fotografije u Fabrici Fotografa (sve koji su trenutno na kursu ili su ga završili).

Prijave za predavanje su bile otvorene do srede u 14h, a snimak predavanja možete pogledati na našem blogu.

 

 

Objavljeno: 18/01/2021

Ključne reči: , , , ,