Martovski kursevi fotografije u Beogradu

I u martu nastavljamo punom parom sa kursevima fotografije za početnike koji se održavaju u Beogradu.

 

Držimo se naše dobro poznate metodologije gde ne gubimo vreme na suvoparna predavanja i teoriju, već se fokusiramo na praksu. Kroz niz posebno osmišljenih zadataka, polaznici tokom kursa prvo savladavaju tehniku i parametre važne za dobru fotografiju, a zatim uče kako da ispravno kadriraju, naprave dobru kompoziciju i sve to zaokruže u dobru, lepu fotografiju. Tokom kursa održavamo kritičke radionice, na kojima analiziramo fotografije i dajemo povratne informacije svakom polazniku šta je potrebno da se unapredi.

Sve časove kada fotografišemo ćemo realizovati napolju, kako bismo mogli da održimo bezbednu distancu i ispoštujemo sve preporučene epidemiološke mere. Smatramo da je bezbednost ispred svega i ne želimo da pravimo kompromise na ovu temu. Uostalom, proleće je praktično već stiglo i donelo nam lepo vreme, pa to što se časovi održavaju napolju nam i neće predstavljati problem, već zadovoljstvo.

Kritičke radionice održavamo online, uživo preko Zoom-a. Skoro je godinu dana kako smo uveli ovu praksu, i iskustvo nam kaže da uz ovakav način rada polaznici mnogo brže napreduju. Osim što štede vreme koje su ranije trošili kako bi fizički došli u učionicu da bismo analizirali fotografije, što ne moraju da se bore sa parkingom u centru grada, ovakav način održavanja kritičkih radionica nam pruža mogućnost da ih snimamo. To znači da polaznici mogu i naknadno da ih poslušaju i ponovo čuju sve sugestije na njihove fotografije i šta je potrebno da unaprede na sledećem času.

Mislili smo i na one koji nisu imali prilike da koriste Zoom. Napravili smo uputstva i obezbedili svu pomoć i tehničku podršku kako bi prevazišli ovu prepreku i mogli da se usredsrede na fotografije.

Grupa koja na kurs startuje 13. marta je skoro popunjena, a otvoren je upis za još jednu grupu za koju kurs počinje 27. marta. Ova grupa ima idealne termine časova za one koji vikendom vole da spavaju duže, jer će časovi vikendom počinjati od 14h. 🙂

OSNOVNI KURS – SAZNAJ VIŠE

 

Objavljeno: 04/03/2021

Ključne reči: ,