Fotografija

Viši kurs fotografije

Opis kursa

Na Višem kursu nadograđujemo veštine stečene tokom Osnovnog kursa, uz savladavanje novih tehničkih elemenata. Učimo kako da koristimo zilbericu i blic, kako da koristimo duplu ekspoziciju i ostale napredne funkcije fotoaparata koje nam mogu pomoći da dobijemo bolju fotografiju. Pored ovoga ovladaćemo i pravilima krupnog kadra i fotografisanje veće grupe ljudi. 

Učimo po našoj dobro poznatoj metodologiji, kroz fotografisanje i praktične vežbe. Kako ubacujemo nove elemente, tako ćemo kroz konkretne primere učiti kako da ih primenimo u realnim situacijama. Tako ćemo naučiti kako da napravimo dobru fotografiju za intervju, kako da sve to primenimo u fotografiji pokreta (sportska fotografija), kako fotografišemo razne događaje (rođendane, premijere, pozorišne predstave, koncerte, venčanja i sl.).

Više vremena ćemo posvetiti fotografisanju modela i učićemo kako se fotografišu modni editorijali, ali i kako da fotografišemo predmete i proizvode za različite namene – za kataloge, online prodavnice i marketinške svrhe, društvene mreže i slično.

Struktura Višeg kursa ista je kao i kod Osnovnog: fokus je na praksi, u kombinaciji sa kritičkim radionicama, koje ćemo održavati preko Zoom-a.

Kome je namenjen ovaj kurs?

Viši kurs se realizuje u grupama i namenjen je polaznicima koji su u Fabrici Fotografa uspešno završili Osnovni kurs fotografije ili su program osnovnog kursa prošli kroz individualni kurs

Za pohađanje višeg kursa je potrebno da polaznik ima svoj DSLR ili Mirrorless fotoaparat. Polaznici koji još uvek nemaju svoj aparat a planiraju kupovinu svog, uvek nas mogu kontaktirati radi konsultacija oko odabira pravog modela, a kao naši Fabrikanti će moći da ostvare i popust prilikom kupovine opreme u YellowStore.

Trajanje kursa

Kurs efektivno traje četiri meseca. Imaćemo dva časa nedeljno – jedan praktičan čas, na kome fotografišemo, i jednu kritičku radionicu, na kojoj analiziramo fotografije koje polaznici naprave po dobijenim zadacima i dajemo im povratne informacije.

Standardna cena kursa je 30.000 dinara ako se plaća u ratama (tri mesečne rate po 10.000 dinara), a ukoliko se kurs plati u celosti na početku kursa važi cena sa popustom od 27.000 dinara.

Na ovom kursu se praktične radionice paralelno održavaju u Beogradu i online, tako da polaznici imaju mogućnost da biraju koja opcija im više odgovara, čak i da kombinuju tokom kursa. Potpuno fleksibilno, kako im odgovara.

Sve online časove ćemo snimati i snimci će biti dostupni svim polaznicima (bez obzira da li dolaze u na radionice u Beograd ili ih prate online).

Takođe, obezbedili smo i dodatne načine da podržimo polaznike tokom kursa. Jedan je zatvorena Facebook grupa, koja će nam služiti kao mesto na kome ćemo odgovarati na pitanja polaznika i mimo živih radionica, dobiti komentare ostalih polaznika kursa, ali i deliti ideje i inspiraciju sa grupom. Pored Facebook grupe, jednom nedeljno organizujemo i online konsultacije – live Zoom sesiju na koju će polaznici moći da se uključe i dobiju odgovore na sva pitanja i nedoumice sa kojima se susretnu tokom fotografisanja.

Sledeću grupu višeg kursa fotografije planiramo za septembar 2022. Ukoliko ste zainteresovani možete se prijaviti i kontaktiraćemo Vas čim definišemo sve detalja oko organizacije.

Ukoliko želite da se priključite možete popuniti prijavu klikom na dugme „Prijavi me“, a ukoliko imate pitanja ili nedoumica oko realizacije kursa slobodno nas pozovite na +381 62 780745 ili pišite preko Whatsapp-a.

Predavači

  • Aleksandra Popović

    Aleksandra je osnivač Fabrike Fotografa i glavni predavač na kursevima fotografije. Ima zvanje docenta fotografije, i pored Fabrike Fotografa predaje i na Novoj Akademiji Umetnosti na katedri za fotografiju.

Viši kurs

Fotografija

RSD

27.000

prijavi me!