Fotografija

Viši kurs fotografije

Opis kursa

Na Višem kursu nadograđujemo veštine stečene tokom Osnovnog kursa, uz savladavanje novih tehničkih elemenata. Učimo kako da koristimo zilbericu i blic, kako da koristimo duplu ekspoziciju i ostale napredne funkcije fotoaparata koje nam mogu pomoći da dobijemo bolju fotografiju. Pored ovoga ovladaćemo i pravilima krupnog kadra i fotografisanje veće grupe ljudi. 

Učimo po našoj dobro poznatoj metodologiji, kroz fotografisanje i praktične vežbe. Kako ubacujemo nove elemente, tako ćemo kroz konkretne primere učiti kako da ih primenimo u realnim situacijama. Tako ćemo naučiti kako da napravimo dobru fotografiju za intervju, kako da sve to primenimo u fotografiji pokreta (sportska fotografija), kako fotografišemo razne događaje (rođendane, premijere, pozorišne predstave, koncerte, venčanja i sl.).

Više vremena ćemo posvetiti fotografisanju modela i učićemo kako se fotografišu modni editorijali, ali i kako da fotografišemo predmete i proizvode za različite namene – za kataloge, online prodavnice i marketinške svrhe, društvene mreže i slično.

Struktura Višeg kursa ista je kao i kod Osnovnog: fokus je na praksi, u kombinaciji sa kritičkim radionicama, koje ćemo održavati preko Zoom-a.

Kome je namenjen ovaj kurs?

Viši kurs se realizuje u grupama i namenjen je polaznicima koji su u Fabrici Fotografa uspešno završili Osnovni kurs fotografije ili su program osnovnog kursa prošli kroz individualni kurs

Za pohađanje višeg kursa je potrebno da polaznik ima svoj DSLR ili Mirrorless fotoaparat. Polaznici koji još uvek nemaju svoj aparat a planiraju kupovinu svog, uvek nas mogu kontaktirati radi konsultacija oko odabira pravog modela, a kao naši Fabrikanti će moći da ostvare i popust prilikom kupovine opreme u YellowStore.

Trajanje kursa

Kurs efektivno traje četiri meseca. Imaćemo dva časa nedeljno – jedan praktičan čas, na kome fotografišemo, i jednu kritičku radionicu, na kojoj analiziramo fotografije koje polaznici naprave po dobijenim zadacima i dajemo im povratne informacije.

Kurs se održava u Beogradu ili online, zavisno od grupe do grupe.

Standardna cena kursa je 30.000 dinara ako se plaća u ratama (tri mesečne rate po 10.000 dinara), a ukoliko se kurs plati u celosti na početku kursa važi cena sa popustom od 27.000 dinara.

Sledeći viši kurs planiramo za mart 2022, a polaznici će moći da biraju da li žele da kurs pohađaju online ili u Beogradu.

Ukoliko želite da se priključite možete popuniti prijavu klikom na dugme „Prijavi me“, a ukoliko imate pitanja ili nedoumica oko realizacije kursa slobodno nas pozovite na +381 62 780745 ili pišite preko Whatsapp-a.

Sve prijavljene ćemo blagovremeno kontaktirati radi dogovora oko detalja i potvrde rezervacije.

Predavači

  • Aleksandra Popović

    Aleksandra je osnivač Fabrike Fotografa i glavni predavač na kursevima fotografije. Ima zvanje docenta fotografije, i pored Fabrike Fotografa predaje i na Novoj Akademiji Umetnosti na katedri za fotografiju.

Viši kurs

Fotografija

RSD

27.000

prijavi me!