Postoji nekoliko metoda koje koristimo na kursevima i koji predstavljaju noseće stubove naše misije – da naučimo ljude kako da prave dobre fotografije. Reč je o nekoliko principa koji su se u praksi pokazali kao najefikasnjii. To su:

  • Učenje na greškama. Čvrsto verujemo u to da bez grešenja nema ni učenja. Zato svoje polaznike ohrabrujemo da što više fotografišu i eksperimentišu, kako bi iz sopstvenog iskustva nauči i zaključili koji pristup je najbolji.
  • Kritika kao neizostavan deo procesa učenja. Na svakom kursu bavimo se fotografijama polaznika, tako što ih komentarišemo i dajemo povratne informacije. To je sadržaj kritičkih radionica, koje su deo svakog kursa i, po našem iskustvu, najdragocenije za napredovanje naših polaznika.
  • Praktičan rad je nezamenljiv. Praksa je osnova svakog našeg kursa. Bez nje se ne možemo pridržavati nijednog od preostalih principa i zato je shvatamo ozbiljno, pa ćete nas ponekad sresti u gradu kako fotografišemo u grupi, a sigurno vam neće promaći da se pritom i odlično zabavljamo.
  • Doživljavanje prostora i ljudi kroz objektiv. Osim tehničkim aspektima fotografije, svojim polaznicima otkrivamo tajne kadriranja, tako što ih podstičemo da prostor i ljude oko sebe doživljavaju kroz kadrove, što se odražava na njihovu fotografsku veštinu.
  • Želimo da učinimo fotografiju dostupnom. Oni koji nemaju DSLR foto-aparat, ne moraju da čekaju da ga kupe kako bi pohađali naše kurseve. Štaviše, njih podstičemo da to ne čine, sve dok ne završe kurs, odnosno dok ne osete DLSR aparat u svojim rukama i ne steknu svest o tome na koji način ga mogu koristiti da naprave fotografije kakve žele. Zato smo našim polaznicima obezbedili uslužno korišćenje foto-aparata. Ako nemate foto-aparat, a zanima vas fotografija, nema potrebe da čekate da ga kupite kako biste ušli u svet fotografije. Na našim kursevima upoznaćete se sa radom aparata i pre nego što ga kupite.
  • Fotografisanje kao veština. Naš cilj je da polaznike naučimo kako da naprave odličnu fotografiju iz prvog pokušaja – bez besomučnog fotografisanja i gubljenja vremena na pravljenje i naknadnu obradu fotografija, kao i prostora na memorijskoj kartici. Ovu veštinu oblikujemo tako što kod svojih polaznika podstičemo samostalno razmišljanje i delanje, a potom ih u procesu sticanja veštine fotografisanja podstičemo i usmeravamo, i tako oblikujemo ovu veštinu.

Ukoliko vas fotografija zanima – kao životni poziv ili hobi – pronađite kurs  koji će zadovoljiti vaše potrebe. Ako vam je u tome potrebna pomoć, uvek nas možete kontaktiratii dobiti željene informacije!

Trenutno je otvoren upis za Intenzivni osnovni kurs fotografije koji počinje 2. decembra 2017.

 

SAZNAJ VIŠE