Dečija škola fotografije u Novom Sadu

Svakog oktobra, kada slavimo rođendan našoj Fabrici, poželimo da još više poraste i da još više širi i deli ljubav prema fotografiji.

Kada smo slavili peti rođendan, u oktobru 2018. poželeli smo da pokrenemo kurseve fotografije u Novom Sadu. U decembru iste godine smo bojažljivo održali prvi vikend kurs i oduševili se energijom koju nose Novosađani i ljubavlju sa kojom pristupaju fotografiji. U martu 2019. smo održali prvi petonedeljni, osnovni kurs, od maja iste godine upisali i prvu grupu polaznika na viši kurs

Do danas je naš osnovni kurs u Novom Sadu završilo 7 „generacija“ polaznika (njih preko 140), od kojih je preko 40 polaznika nastavilo da sa nama neguje ljubav prema fotografiji kroz viši kurs. Organizovali smo dve velike grupne izložbe u Novom Sadu (treća je odložena za neko vreme kada budemo mogli da uživamo u zatvorenom prostoru bez bojazni od COVID-19), a Novosađani su imali prilike da svoje radove izlažu u okviru naših izložbi u Beogradu, Vršcu, Podgorici, Puli…

Ovog oktobra upisujemo novu generaciju polaznika i na početni, Osnovni kurs fotografije, novu generaciju na Viši kurs, ali spremamo nešto novo i za najmlađe Novosađane.

Albert Ajnštajn je jednom rekao „Ako nešto ne možete da objasnite detetu, tada ni vi sami to ne razumete“. Ovo smatramo jednom velikom istinom, i zato Dečijoj školi od samog početka Fabrike Fotografa posvećujemo veliku pažnju. Kroz nju i zadovoljstvo njenih polaznika najbolje možemo da vidimo da li idemo pravim putem i koliko su naši kursevi zaista dobri, ali i generalna načela kojima se vodimo u pristupu polaznicima svih ostalih kurseva koje održavamo.

Odatle i želja da Novosađanima posvetimo još više pažnje, pa ovogodišnju rođendansku želju da još više porastemo ispunjavamo otvaranjem Dečije škole fotografije u Novom Sadu.

Sa časovima startujemo 11. oktobra, i škola će trajati do kraja školske godine – do juna 2021. godine. Imaćemo jedan dvočas nedeljno – nedeljom od 10h, a pored toga ćemo dva puta mesečno ćemo imati kritičke radionice, koje ćemo održavati online.

Dečiju školu fotografije u Novom Sadu ćemo organizovati u saradnji sa edukativnim centrom „Kefalo„, koji će svojim iskustvom u domenu edukacije najmlađih doprineti da mali Novosađani dobiju još više.

Za više detalja i prijave možete posetiti ovu stranicu.

 

Pogledajte još:Otvoren upis za novu grupu Osnovnog kursa fotografije u Novom Sadu.

Objavljeno: 04/10/2020

Ključne reči: ,