Šta nas čeka posle letnjeg odmora?

Kako grupe osnovnog krusa koje su upisale kurs krajem maja i početkom juna polako završavaju kurseve, zadnjih nekoliko dana smo imali više vremena da se osvrnemo na prethodni period i sagledamo šta smo uradili, pa i napravimo plan za sledeću sezonu, koju počinjemo u drugoj polovini avgusta kada se punih baterija i orni za nove pobede vratimo sa kolektivnog godišnjeg odmora.

Ovog puta smo planiranje uradili sa malo drugačijim pristupom – iskoristili smo osnov metodologije koju primenjujemo na svim kursevima i koju smo gradili godinama. I kao što polaznike naših kurseva učimo fotografiji tako što im dajemo povratne informacije i savete na osnovu njihovih fotografija, slušali smo povratne informacije od polaznika o našim kursevima, o njihovom iskustvu učenja o fotografiji u našoj školi. Razmotrili smo sve sugestije koje smo dobili i na osnovu njih dodatno unapredili naše kurseve.

 

Šta je to novo?

Osnovni kurs fotografije

 

Ovaj kurs je u osnovi zadržao formu, ali ćemo svim polaznicima omogućiti poseban termin kritičkih radionica nakon završetka kursa, na koje mogu doći radi konsultacija oko odabira fotografija za završnu izložbu kada, pored toga što će svojim fotografijama javnosti potvrditi svoje znanje stečeno na kursu, dobiti diplomu. Prisustvo dodatnim kritičkim radionicama je fakultativno i neće se naplaćivati, a novina je da će izrada fotografija za završnu izložbu biti besplatna za polaznike koji na ovaj kurs krenu nakon letnje pauze.

Svi naši polaznici će i dalje imati popust za kupovinu opreme u Yellow Store, prodavnici zvaničnog uvoznika Nikon-a za Srbiju, a oni koji se odluče da tokom kursa koriste naš aparat uz doplatu na početku kursa će dobiti i memorijsku karticu koja će biti samo njihova i koju će zadržati nakon završetka kursa.

Do 17. jula če biti aktuelna akcija kupovine vaučera po promo cenama – svi zainteresovani mogu kupiti vaučer za kurs, a kasnije se odlučiti za jedan od termina u avgustu i julu. Ovaj vaučer je, takođe, moguće pokloniti drugoj osobi.

 

SAZNAJ VIŠE

 

Osnovni kurs fotografije radnim danima

 

Od avgusta ćemo upisivati grupe polaznika na osnovni kurs i radnim danima. Program i sadržaj kursa je identičan kao na osnovnom kursu koji smo održavali do sad, jedina razlika je što će se časovi održavati radnim danima.

Ovime smo želeli da izađemo u susret svima onima koji nisu mogli da se sa svojim obavezama, bilo ne privatne ili poslovne, uklope u dinamiku kursa koji se održava mahom vikendom.

Prvi kurs počinje 20. avgusta i trajaće 7 nedelja sa dva časa nedeljno. Ovaj kurs ćemo održavati periodično i svaka nova grupa će imati drugačiju dinamiku. Od čega će zavisiti diniamika narednih kurseva? Od želja i slobodnog vremena polaznika – pozivamo sve zainteresovane da nam pišu preko kontakt forme i napišu kakva dinamika bi im odgovarala.

Za ovaj kurs takođe važi promo cena za sve koji kupe vaučer do 17. jula.

 

SAZNAJ VIŠE

 

Kursevi fotografije za osnovce i srednjoškolce

 

Tokom prethodnih školsih raspusta (zimskog, prolećng i letnjeg) smo organizovali trodnevne kurseve za osnovce i srednjoškolce. Na osnovu povratnih informacija polaznika, ali i i njihovih roditelja odlučili smo da nastavimo sa ovom praksom, pa ćemo i tokom raspusta u sledećoj školskoj godini održavati kurseve u ovom formatu. Sledeće grupe će biti već krajem letnjeg raspusta, a za prijave do 17. jula važiće early-bird cena!

Kako smo od svršenih polaznika kurseva za osnovce dobili dosta pitanja „Šta dalje?“, odlučili smo da organizujemo i Dečiju školu fotografije, koja će početi u septembru i trajaće do juna. Časovi će se održavati jednom nedeljno i polaznici će moći da izaberu da li žele da u školicu dolaze subotom ili nedeljom. Planirano je da polaznici imaju polugodišnju i završnu izložbu fotografija, a najboljeg polaznika ćemo na kraju školske godine nagraditi novim DSLR fotoaparatom!

Što se srednjoškolaca tiče, takođe imamo ideju da organizujemo školu koja će trajati tokom cele godine. Detalje ćemo osmisliti do sredine avgusta, a bez obzira na to da li nastavili dalje ili ne, svi koji su završili kurs (ili će završiti u avgustu) su dobro došli da se prijave za izložbu fotografija koju ćemo organizovati u oktobru povodom Dana Fabrike Fotografa.

SAZNAJ VIŠE

 

Online individualni kurs fotografije

 

Ma koliko smo bili ubeđeni da su polaznici koji individualni kurs pohađaju online imali teži put od onih koji su pohađali uživo, praksa u prethodnom periodu nas je razuverila. Online kurs su u prethodnom periodu završili ljudi različitih profila i profesija, sa različitih strana sveta (Holandija, Srbija, Bosna, Turska, Južnoafrička Republika, Nemačka, SAD…) i svi su, osim što su bili kreativni sa fotoaparatom, bili i kreativni i inovativni u pronalaženju načina za efikasnije prenošenje znanja preko interneta, a otkrili su nam i neke nove alate i mogućnosti koje nam internet pruža da se učenje učini lakšim.

Jako smo im zahvalni na svim sugestijama koje su dali i na osnovu kojih smo dodatno unapredili format online individualnog kursa, a verujemo da će im biti zahvalni ljubitelji fotografije širom sveta koji će imati dosta lakši put u unapređivanju svojih fotografskih veština.

 

SAZNAJ VIŠE

 

 

Objavljeno: 06/07/2019

Ključne reči: , , ,